Premier League-kampioen vindt via Leicester-reserves nieuwe club

Reacties

Danny Simpson heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Bristol City. De 34-jarige Engelsman komt transfervrij over van Leicester City, waar hij bij de reserves speelde. Nog maar vijf spelers uit de legendarische kampioensploeg zijn nu nog actief in Leicester.

Premier League-kampioen vindt via Leicester-reserves nieuwe club
© Pro Shots

Simpson doorliep de jeugdopleiding van Manchester United en kwam in de zomer van 2014 bij Leicester City terecht. De club betaalde toen 2,5 miljoen euro aan Queens Park Rangers om de rechtsback in te lijven. In zijn tweede seizoen bij de Premier League-kampioen zag Simpson een droom uitkomen: hij werd de beste van Engeland.

Waar verschillende smaakmakers uit de ploeg die de hele Engelse top had verrast een toptransfer maakten, zat zo'n stap er voor Simpson niet in. Hij bleef Leicester trouw en de verdediger verloor in het seizoen 2018/19 zijn basisplaats, nadat de club zich voor 22 miljoen euro had versterkt met Ricardo Pereira (overgekomen van FC Porto). Simpson verdween naar de achtergrond en verliet Leicester in de zomer van 2019 al eens, waarna hij na een paar maanden zonder club aan de slag ging bij Huddersfield Town.

Simpson zat sinds vorige zomer opnieuw zonder club en klopte begin dit jaar bij Leicester aan voor hulp. De routinier vroeg of hij aan mocht sluiten bij de reserves, zodat hij ritme op kon doen. De rechtsback uit het kampioensjaar werd weer verwelkomd op het oude nest en speelde in de voorbije twee maanden vier wedstrijden voor Leicester Onder-23. Simpson heeft nu dus een nieuwe kans afgedwongen in het Championship, waarin Bristol City momenteel de nummer veertien is.

Naar aanleiding van de transfer van Simpson besloten we te kijken hoe het nu is met de basisspelers van Leicester uit het seizoen 2015/16, het seizoen waarin Claudio Ranieri als manager van The Foxes historie schreef. De 69-jarige Italiaan is nu trainer van Sampdoria. Veel van zijn voormalige spelers uit de kampioensploeg zijn nog in Engeland actief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.