Briljante Falcao redt Monaco na turbulente week

Reacties

AS Monaco heeft zaterdagavond een zeer kostbare overwinning geboekt. Drie dagen na het veelbesproken Champions League-duel met Borussia Dortmund was Radamel Falcao nodig als supersub om een nederlaag tegen Dijon te voorkomen: 2-1.

Briljante Falcao redt Monaco na turbulente week

De Monegasken beleefden midweeks diverse veelbewogen dagen. Eigenlijk zou de ploeg van coach Leonardo Jardim op dinsdag aantreden tegen Dortmund in het heenduel van de kwartfinale in de Champions League. Maar door een aanslag op de spelersbus van Dortmund, werd dat duel naar woensdag verplaatst. Monaco won wel, met 2-3.

Omdat PSG vrijdag al met 0-2 won bij Angers wist Monaco dat er gewonnen moest worden om de marge van drie met de rivaal weer te herstellen. Jardim kon tegen Dijon bovendien weer beschikken over de herstelde linksback Benjamin Mendy en de tegen Dortmund geschorste middenvelder Tiemoué Bakayoko. Verder had Jardim nog twee wisselingen doorgevoerd, zo startte Falcao ten faveure van Valère Germain op de bank.

Met Kylian Mbappé wel in de voorhoede kon Monaco voor rust het doel niet vinden. Dijon deed dat wel. Op slag van rust tikte Cédric Varrault van zeer dichtbij een rebound binnen, waardoor de tweede helft in het teken stond van de achtervolging van Monaco.

Pas met Falcao na een uur als invaller kreeg dat offensief gestalte. Eerst zorgde de Colombiaanse spits ervoor dat Nabil Dirar de 1-1 kon maken. Een vrije trap van Falcao stuiterde via de lat en de rug van doelman Baptiste Reynet dertig centimeter voor de doellijn, waardoor Dirar het laatste tikje kon geven. Tien minuten voor tijd had Falcao bij een volgende vrije trap geen tikje van iemand anders nodig; hij schoot de bal zeer fraai in de kruising.

Door de zege staat Monaco in de spannende ontknoping van de Franse titelrace weer drie punten boven PSG. Woensdag moet Monaco bovendien proberen de 2-3 zege uit Dortmund om te zetten in een halvefinaleplek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.