Efficiënt Monaco maakt Dortmund-drama compleet

Reacties

AS Monaco is hard op weg naar de halve finale van de Champions League, na een 2-3 zege in het eerste kwartfinaleduel met Borussia Dortmund.

Efficiënt Monaco maakt Dortmund-drama compleet

Het duel werd overschaduwd door de aanslag op de spelersbus van Dortmund van dinsdagavond, waarbij Marc Bartra gewond raakte en waardoor de UEFA besloot de wedstrijd ondanks bedenkingen van de Duitse club een dag later al in te halen, woensdag om 18.45 uur om precies te zijn.

Desondanks lukte het Dortmund de naargeestigheid vrij snel van zich af te spelen. Na een prachtige pass van Lukasz Piszczek kreeg Pierre-Emerick Aubameyang in de elfde minuut een grote kans, maar de Gabonees schoot over.

Het optimisme van Dortmund werd kort daarna de grond in geboord. Sokratis Papastathopoulos vergreep zich in het strafschopgebied aan Kylian Mbappé, waarna arbiter Daniel Orsato de bal op de stip legde. Fabinho schoot tot vreugde van het Dortmund-publiek, dat voor een prachtige sfeeractie zorgde, naast. Vier minuten later kwamen de gasten alsnog op 0-1. Thomas Lemar zette voor op Mbappé, die van dichtbij mocht afronden omdat het de arbitrage was ontgaan dat hij ruim buitenspel stond.

Dortmund herkreeg een overwicht en had in de 31ste minuut langszij kunnen komen via Shinji Kagawa, maar de Japanner schoot naast. Vier minuten later kreeg BVB het deksel op de neus. Na een voorzet van Andrea Raggi kopte Sven Bender de bal in zijn eigen doel. Hij claimde dat hier een overtreding van Falcao aan vooraf was gegaan, maar Orsato gaf geen gehoor aan zijn protest.

In de tweede helft, na het invallen van Nuri Sahin en Christian Pulisic, kwam Dortmund sterk voor de dag. Het leidde in de 56ste minuut tot de meer dan verdiende aansluitingstreffer. Een voorzet van Raphaël Guerreiro werd op acrobatische wijze verlengd door Aubameyang, waarna Kagawa de aanstormende doelman Danijel Subasic uitspeelde en Ousmane Dembélé in staat stelde de zaalvoetbalaanval te bekronen met een goal.

Dortmund ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Monaco dat via Radamel Falcao een grote kans op de 1-3 onbenut liet. Kort daarna, in de 79ste minuut, was de derde Monegaskische treffer daar alsnog. Monaco strafte een slordige breedtepass van Piszczek via een heerlijk schot van Mbappé genadeloos af. Dat gaf de score een behoorlijk geflatteerd aanzien, iets wat in de 84ste minuut enigszins hersteld werd door Kagawa. Hij omspeelde Subasic en zette vervolgens de 2-3 eindstand op het scorebord.

Het zorgt ervoor dat Dortmund met het oog op de return in het Stade Louis II nog mag hopen, terwijl Monaco in een zetel zit. Het duel Monaco - Dortmund begint volgende week woensdag om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.