Braithwaite hoeft niet te verhuizen na vertrek bij Barcelona

Reacties

Martin Braithwaite heeft Barcelona op de slotdag van de transfermarkt alsnog verlaten. De aanvaller verzette zich de afgelopen weken tegen een contractontbinding bij Barcelona, maar bereikte een akkoord over de voorwaarden. Toch hoeft hij niet per se te verhuizen, want hij verbond zich later op de dag aan stadgenoot Espanyol.

Braithwaite hoeft niet te verhuizen na vertrek bij Barcelona
© Pro Shots

Volgens SPORT heeft Barcelona 'een flink bedrag' betaald om het contract van Braithwaite af te kopen. Vorige week schreef de krant al dat Braithwaite vijf miljoen euro eiste. Dat is het bedrag waar hij in de resterende twee jaar van zijn contract recht op zou hebben.

Barça wilde slechts een van de resterende twee contractjaren afbetalen. Met de transferdeadline in het vooruitzicht nam de druk op de club toe. Zelf weigerde de Deen concessies te doen, omdat hij vindt dat de club hem een transfer in de weg heeft gezeten en hij teleurgesteld is over het gebrek aan een serieuze kans in de voorbereiding.

Nadat de contractontbinding bij Barcelona officieel werd, presenteerde stadgenoot Espanyol Braithwaite enkele uren later als nieuwste aanwinst. De 31-jarige Deen is zo toe aan zijn derde club in Spanje. Eerder speelde Braithwaite bij Leganés, dat hem in februari 2020 verkocht aan Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.