'Barcelona overweegt drastisch besluit met Braithwaite'

Reacties

De verstandhouding tussen Martin Braithwaite en Barcelona is 'gespannen', schrijft SPORT. De club wil afscheid nemen van de spits, die zelf alleen wil vertrekken als hij het salaris van zijn resterende twee contractjaren uitbetaald krijgt.

'Barcelona overweegt drastisch besluit met Braithwaite'
© Pro Shots

Ali Dursun, een van de zaakwaarnemers van Braithwaite, voert deze donderdag een gesprek met de clubleiding om de situatie te ontzenuwen. Barcelona is echter niet van plan om nog veel langer te wachten en neigt ernaar om het contract van Braithwaite eenzijdig op te zeggen, aldus SPORT. De club wilde hem eerst verkopen, maar de Deen vroeg om een laatste kans zich te bewijzen in de ploeg van Xavi. Die kreeg hij niet.

Sindsdien heeft het kamp-Braithwaite iedere mogelijkheid afgeslagen om Barcelona te verlaten. Hij staat dus nog twee jaar onder contract en wil het salaris uit die resterende jaren niet opgeven; Barcelona is naar verluidt tevreden als er een akkoord kan worden bereikt over de uitbetaling van één jaar aan salaris. De onderhandelingen daarover lopen nog. Als de komende uren niet het gewenste resultaat opleveren, wil de club het drastische besluit nemen om het contract eenzijdig op te zeggen.

Braithwaite is niet alleen impopulair bij de clubleiding, maar ook bij de supporters. Zondag werd de volledige selectie van Barcelona gepresenteerd in een volgepakt Camp Nou en Braithwaite werd massaal uitgefloten toen zijn naam werd omgeroepen. Dat fluitconcert hield vermoedelijk verband met zijn halsstarrige houding. Waar de toekomst van de 31-jarige aanvaller ligt, is nog de vraag. Hij heeft een voorstel uit Saoedi-Arabië in beraad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.