Dursun komt aan in Barcelona voor gesprek over Frenkie de Jong

Reacties

De zaakwaarnemer van Frenkie de Jong is aangekomen in Barcelona, schrijft SPORT. Ali Dursun gaat naar verwachting woensdagavond in gesprek met de clubleiding van Barcelona over de situatie van zijn cliënt. Het nemen van een definitief besluit over de toekomst van De Jong is een 'kwestie van uren of dagen', klinkt het.

Dursun komt aan in Barcelona voor gesprek over Frenkie de Jong
© Pro Shots

Barcelona zou al overeenstemming hebben bereikt met Chelsea over een afkoopsom en is van plan om De Jong en Dursun voor een heldere keuze te stellen: de Oranje-international moet akkoord gaan met een salarisverlaging of hij moet werk maken van een transfer naar Chelsea. Zoals de Spaanse kranten woensdagochtend schreven, houdt De Jong voorlopig voet bij stuk. Verdere verlaging van zijn salaris ziet hij niet zitten. Eerder ging hij al akkoord met een uitgestelde betaling van achttien miljoen euro aan salaris.

Hoewel de verhouding tussen Barcelona en het kamp-De Jong gespannen is, sprak Barcelona in de afgelopen dagen al telefonisch met Dursun. De club hechtte ook waarde aan een fysieke afspraak en daarom is de zaakwaarnemer afgereisd naar Barcelona. Overigens behartigt Dursun ook de belangen van Martin Braithwaite en zal hij met de club spreken over de mogelijke voortijdige beëindiging van het contract van de spits.

Barcelona waardeert de kwaliteiten van De Jong als voetballer, maar meent zijn honorarium niet te kunnen ophoesten. Mede door de hoge salarissen van de sterspelers kan de club nu zeven spelers niet inschrijven voor het nieuwe seizoen in La Liga. De Jong zal opnieuw gevraagd worden om geld in te leveren zodat het zevental kan worden ingeschreven. Wil hij dat niet, dan stuurt de club aan op een transfer naar Chelsea, dat meer dan tachtig miljoen euro zou willen betalen.

'Geen excuses meer voor PSV, schandalig hoe Barça met Frenkie omgaat'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.