'Barça trekt Operación Salida in gang en kan overbodige aanvaller slijten'

Reacties

Barcelona lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Martin Braithwaite. De Deense spits is een van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken. Volgens Catalaanse media wordt het de tweede uitgaande transfer in Operación Salida.

'Barça trekt Operación Salida in gang en kan overbodige aanvaller slijten'

Volgens SPORT heeft Braithwaite een zeer lucratief aanbod gekregen uit Saoedi-Arabië. Het zou zelfs gaan om voorstellen van twee clubs: Al Nassr en Al Shabab. Hoewel zijn contract in Camp Nou nog tot medio 2024 doorloopt, staat de spits welwillend tegenover de overgang naar het Midden-Oosten. Dat is opvallend, want afgelopen maand was hij nog strijdbaar over zijn kansen bij zijn huidige club.

Een vertrek naar Saoedi-Arabië kan Barça van een hoofdpijndossier verlossen. De Catalanen gaven aan het einde van vorig seizoen al aan bij Braithwaite dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Aanvankelijk stond de Deen echter helemaal niet open voor een vertrek uit Spanje. Barça had Braithwaite ook aangeboden in La Liga. Celta de Vigo hapte echter niet toe, terwijl Rayo Vallecano en Getafe nog geen concrete aanbiedingen hadden gedaan.

Barça is druk bezig de salarislasten te verlagen. Om wat financiële ademruimte te krijgen, wilde het zeker vijf spelers slijten. In de Spaanse media is die opgave inmiddels omgedoopt tot Operación Salida. Braithwaite zou de tweede kunnen zijn die onderdeel wordt van die operatie. Als het aan Barça ligt, volgen Samuel Umtiti, Neto en Riqui Puig nog. Óscar Mingueza vertrok al naar Celta de Vigo.

Terwijl het financieel in een zware fase verkeert,  baarde Barça de afgelopen maand opzien door toch flink te investeren. Aanwinsten Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé kostten samen ruim honderdvijftig miljoen euro. Andreas Christensen en Franck Kessié kwamen transfervrij naar La Liga. Om alle spelers te kunnen inschrijven, moet Barça de loonkosten verlagen. Braithwaite kan daar nu mee helpen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.