Operación Salida in volle gang bij Barcelona

Reacties

Het vertrek van Óscar Mingueza bij Barcelona is slechts het begin van een grote schoonmaakoperatie. In Spaanse media wordt al gesproken van Operación Salida, salida betekent vertrek/uitgang in het Spaans.

Operación Salida in volle gang bij Barcelona
© Pro Shots

Barcelona verbaasde vriend en vijand door ondanks de slechte financiële situatie met geld te smijten voor spelers als Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé. Daarnaast kwamen Franck Kessié en Andreas Christensen gratis naar Camp Nou.

Aan de andere kant kwam er niet veel binnen via de verkoop van spelers. Philippe Coutinho maakte voor circa twintig miljoen euro de definitieve overstap naar Aston Villa, Francisco Trincão leverde enkele miljoenen aan huurvergoeding op en Mingueza was met zijn transfersom slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Tekst gaat verder onder video

Barça is echter niet klaar met het wegdoen van spelers. Riqui Puig en Martin Braithwaite moeten de komende weken nog van de hand gedaan worden en ook Samuel Umtiti mag uitkijken naar een vertrek. Volgens Mundo Deportivo heeft Olympiakos Piraeus zich gemeld voor de Franse verdediger. Puig kan aan de slag in de Major League Soccer en van Braithwaite wordt gezegd dat zijn contract mogelijk ontbonden wordt. Ook keeper Neto heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij met geïnteresseerde partijen mag praten, maar een deal met Celta de Vigo viel in het water.

Over Nederlanders praatte Mundo Deportivo niet, maar Sport plaatste Frenkie de Jong op de voorpagina. De druk komt volgens de sportkrant bij de Nederlandse middenvelder te liggen, nu ook Chelsea interesse heeft getoond. Manchester United wordt de hele transferperiode al aan De Jong gelinkt.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.