Schoonmaak bij Barcelona gaat verder met vertrek Mingueza

Reacties

Barcelona heeft met Celta de Vigo een akkoord bereikt over de transfer van Óscar Mingueza. De 23-jarige verdediger moet in Galicië nog wel medisch gekeurd worden, waarna de laatste formaliteiten zullen worden afgerond.

Schoonmaak bij Barcelona gaat verder met vertrek Mingueza
© Pro Shots

Mingueza doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en speelde in zijn profcarrière nog nooit voor een andere club. De verdediger kreeg eind 2020 een kans van Ronald Koeman. Hij speelde uiteindelijk 66 wedstrijden in het eerst elftal van Barça, voornamelijk als rechtsback. In juni 2021 werd Mingueza ook Spaans international.

Onder Xavi daalde Mingueza vorig seizoen af in de rangorde. Hij had weinig uitzicht op speeltijd en Barcelona zocht in deze transferperiode naar een oplossing. Die is gevonden door het akkoord met Celta. Volgens Spaanse media levert Mingueza de topclub twee miljoen euro op. De transfersom kan nog oplopen door bonussen.

Barcelona nam in deze transferperiode al definitief afscheid van Philippe Coutinho en liet Dani Alves transfervrij gaan. Bovendien werd Clément Lenglet verhuurd aan Tottenham Hotspur. De nummer twee van vorig seizoen is druk bezig met het snijden in de salariskosten nadat Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen zijn aangetrokken. Barcelona moet nu de kosten omlaag brengen om aan de financiële eisen van La Liga te voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.