Vraagprijs Barcelona voor kind van de club blijkt nog te gortig

Reacties

Óscar Mingueza stevent af op een vertrek bij Barcelona. Op dit moment is AC Monza de belangrijkste gegadigde voor zijn komst, al is er nog geen sprake van een akkoord. De vraagprijs van Barcelona is Monza op dit moment iets te gortig, meldt Mundo Deportivo.

Vraagprijs Barcelona voor kind van de club blijkt nog te gortig
© Pro Shots

Mingueza staat nog een seizoen onder contract in Camp Nou en moet vijf miljoen euro kosten. De clubs proberen nader tot elkaar te komen: de optie van een bod dat via bonussen kan oplopen tot vijf miljoen euro ligt bijvoorbeeld op tafel, evenals een verhuurperiode met verplichte optie tot koop over een jaar. In dat geval moet Mingueza formeel wel zijn contract bij Barcelona verlengen.

Het is ook goed mogelijk dat de centrumverdediger annex rechtsback in Spanje blijft, want clubs als Getafe, Real Valladolid, Celta de Vigo, Real Mallorca en Elche hebben eveneens interesse. Monza kan hem wel een interessant project bieden: de club debuteert in de Serie A en droomt groot. Silvio Berlusconi en Adriano Galliani hebben het voor het zeggen bij de club en zijn erg actief op de transfermarkt.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Onder meer Europees kampioen Matteo Pessina werd al verwelkomd, terwijl Italiaanse media zelfs de namen van Mauro Icardi, Andrea Belotti en Paulo Dybala koppelen aan Monza. Vorig seizoen werd Monza vierde in de Serie B, waarna het succesvol was in de play-offs om promotie.

De 23-jarige Mingueza voegde zich al in 2007 bij de jeugdopleiding van Barcelona. Hij debuteerde in november 2020 in het eerste elftal en speelde in totaal 46 competitieduels voor het eerste elftal. De meeste daarvan speelde hij onder Ronald Koeman, al deed Mingueza in november 2021 uitspraken die werden opgevat als kritiek op de Nederlander. Zelf zei Mingueza dat die uitspraken verkeerd werden geïnterpreteerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.