Barcelona heeft weer beet en tilt transferuitgaven naar 150 miljoen

Reacties

Barcelona gaat zich versterken met Jules Koundé. De Catalanen melden een principe-akkoord met Sevilla over de komst van de 23-jarige verdediger. Barça troeft Chelsea definitief af. Eerder leek Koundé over te stappen naar de Premier League.

Barcelona heeft weer beet en tilt transferuitgaven naar 150 miljoen
© Pro Shots

Lange tijd leek het erop dat Chelsea met Koundé aan de haal zou gaan. In verschillende media werd eerder gemeld dat de Londenaren de strijd wonnen, maar dat bleek voorbarig. Barcelona gaf niet op en deed een bod dat naar verluidt lager was dan dat van Chelsea. De randvoorwaarden waren echter aantrekkelijker voor Sevilla.

Volgens Spaanse media betaalt Barcelona een vaste transfersom van vijftig miljoen euro voor Koundé. Dat bedrag kan via variabelen oplopen tot zestig miljoen. De Fransman gaat een contract voor vier seizoenen tekenen. Trainer Xavi Hernández zou Koundé ervan hebben overtuigd om voor Barcelona te kiezen.

Koundé is de vijfde zomerse nieuweling bij Barcelona. De club haalde Franck Kessié en Andreas Christensen transfervrij binnen en betaalde in totaal meer dan honderd miljoen euro voor Raphinha en Robert Lewandowski.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.