Noodlijdend Barça toch de big spender van Europa

Reacties

Barcelona is de big spender van deze zomer. Na het aantrekken van verdediger Jules Koundé namen de Catalanen die titel over van Bayern München. Er is geen club in Europa die in de buurt komt van de gulzigheid van Barça.

Noodlijdend Barça toch de big spender van Europa

Liefst 50 miljoen euro exclusief bonussen maakte de Spaanse topclub over naar Sevilla om Koundé los te weken. De verdediger maakte de afgelopen seizoenen indruk in La Liga en Europa en veroverde zijn plekje bij de Franse nationale ploeg. Het was voor Barça genoeg om flink de buidel te trekken.

Het is niet voor het eerst deze zomer dat de portemonnee getrokken wordt. Raphinha kwam al over van Leeds United. De vleugelspeler kostte Barça (cijfers: Transfermarkt) zo'n 58 miljoen euro. Ook Robert Lewandowski vond zijn weg naar Camp Nou. Bayern München kreeg 45 miljoen euro overgemaakt uit Spanje. 

Daar bleef het niet bij, want Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) werden eveneens gecontracteerd. Het duo liep echter uit het contract, waardoor er geen transfersom betaald hoefde te worden. Desondanks kan geen andere club tippen aan het uitgavenpatroon van de Catalanen. Liefst 153 miljoen euro werd er al gespendeerd. 

Bayern had deze zomer 137,5 miljoen uitgegeven. Matthijs de Ligt, Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Mathys Tel kostten allemaal miljoenen. Noussair Mazraoui kwam transfervrij naar Zuid-Duitsland. In schril contract met Barcelona staan echter de inkomsten. Aan de balans mag Bayern namelijk bijna zeventig miljoen euro toevoegen, terwijl bij Barcelona dat bedrag op 23 miljoen euro blijft hangen.

Behalve Barça en Bayern doorbraken ook Arsenal, Manchester City, Leeds United en Tottenham Hotspur de barrière van honderd miljoen euro aan uitgaven. Ajax haalt met ruim 85 miljoen euro de toptien van Europa net niet. Chelsea, Paris Saint-Germain, West Ham United en Juventus doen dat wel.

Club Transferuitgaven (in miljoenen euro's)
1. Barcelona 153
2. Bayern München 137,5
3. Arsenal 132,06
4. Manchester City 108,75
5. Leeds United 108,64
6. Tottenham Hotspur 101,9
7. Chelsea 94,2
8. Paris Saint-Germain 91,5
9. West Ham United 90,95
10. Juventus 89,5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.