'Maximale spanning': Frenkie de Jong houdt voet bij stuk

Reacties

Frenkie de Jong laat zich niet wegpesten bij Barcelona. De Catalaanse kranten Mundo Deportivo en SPORT pakken deze woensdag groots uit met berichten over de Nederlander, die niet van plan is om te vertrekken. Ook een salarisverlaging zal De Jong volgens de berichtgeving niet accepteren.

'Maximale spanning': Frenkie de Jong houdt voet bij stuk
© Pro Shots

Het gaat in Spanje nu al weken over De Jong, die nog een contract voor vier seizoenen heeft in Barcelona. Hoewel voorzitter Joan Laporta en hoofdtrainer Xavi het blijven ontkennen, is wel duidelijk dat Barcelona probeert om de middenvelder van de loonlijst af te krijgen. Manchester United en Chelsea hebben serieuze belangstelling voor de voormalig Ajacied.

De Jong wil echter niet weg uit Barcelona en is nog altijd vastberaden om te slagen in het Camp Nou. De berichten dat Barcelona het contract van de middenvelder nietig zou willen verklaren vanwege 'criminele praktijken' bij de verlenging in oktober 2020 schrikken hem niet af. De Jong voelt zich volgens Mundo Deportivo en SPORT het slachtoffer van een lastercampagne en is niet bereid om toe te geven. 

Ook inleveren van salaris is volgens de berichten geen optie voor De Jong. De middenvelder tekende in oktober 2020 een nieuw contract tot medio 2026 en ging er toen mee akkoord dat zijn salaris voor de seizoenen 2020/21 en 2021/22 werd gekort. De achterstallige miljoenen zouden dan in een later stadium uitbetaald worden. Nu De Jong recht heeft op dat geld, probeert Barcelona hem te slijten. Dat zou de noodlijdende club vele miljoenen besparen.

Maar De Jong houdt dus voet bij stuk. Geschreven wordt dat het management van de middenvelder inmiddels heeft aangeklopt bij de Spaanse spelersvakbond, de internationale spelersvakbond én bij competitieorganisator La Liga, om de handelwijze van Barcelona aan te kaarten. 'Maximale spanning tussen Barcelona en De Jong', schrijft SPORT in zijn editie van woensdag.

Ondertussen is Barcelona er nog altijd niet in geslaagd om aanwinsten Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen te registreren voor het nieuwe seizoen. Datzelfde geldt voor Ousmane Dembélé en Sergi Roberto, die hun aflopende contracten verlengden. Het nieuwe seizoen begint voor Barcelona zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.