Laporta laat zich maar weer eens uit over bankzitter De Jong

Reacties

Joan Laporta heeft zich voor aanvang van de traditionele openingswedstrijd van Barcelona, die dit jaar wordt gespeeld tegen Pumas UNAM, maar weer eens uitgelaten over Frenkie de Jong. De voorzitter blijft beweren dat hij hoopt dat de middenvelder bij Barcelona zal blijven.

Laporta laat zich maar weer eens uit over bankzitter De Jong
© Pro Shots

De Jong staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en Chelsea en drukt met zijn salaris flink op de begroting bij het noodlijdende Barcelona. Laporta hoopt dat de middenvelder wat wil inleveren. 'Hij is een speler van Barcelona en we willen hem niet verkopen', zei de voorzitter tegen TV3 over De Jong. 'Er zijn aanbiedingen voor hem binnengekomen, maar we willen dat hij blijft en Frenkie wil zelf ook graag blijven.'

Voor aanvang van het duel met Pumas UNAM, dat om 20.00 uur begint, werden de spelers een voor een gepresenteerd aan de fans. De Jong werd met gejuich begroet door de supporters. De middenvelder begint straks, net als Memphis Depay, op de bank.

Samuel Umtiti en Martin Braithwaite zitten niet bij de selectie. Zij hebben te horen gekregen dat ze beter op zoek kunnen gaan naar een nieuwe club. 'We respecteren hun contracten, maar de tijd is gekomen dat ze een volgende stap moeten maken', zei Laporta. De voorzitter liet verder weten dat hij nóg een speler wil gaan binnenhalen: 'We hebben al hard gewerkt, maar zijn nog niet klaar.'

De verwachting in Spanje is dat Barcelona snel Marcos Alonso zal presenteren als nieuwe wingback. De vleugelspeler van Chelsea ontbrak zaterdag al in de wedstrijdselectie van zijn huidige werkgever, omdat hij een transfer wil maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.