Woedende Braithwaite zet Barça onder druk: 5 miljoen of niet weg

Reacties

Martin Braithwaite is niet van plan zijn contract bij Barcelona zomaar in te leveren. De Deense aanvaller komt in de plannen van de club niet meer voor, maar weigert vooralsnog mee te werken aan een transfer. Sterker, de spits heeft de leiding genomen in de gesprekken met de club.

Woedende Braithwaite zet Barça onder druk: 5 miljoen of niet weg

Barça wil graag van Braithwaite af, zodat het ruimte kan maken in het salarisbudget. Braithwaite wil echter niet per se weg. De Deen heeft het volgens SPORT prima naar zijn zin in Camp Nou. Omdat zijn werkgever hem onder druk heeft proberen te zetten, heeft hij Barça aan de onderhandelingstafel van repliek voorzien.

Het Spaanse medium meldt dat Braithwaite via zijn entourage heeft laten weten dat hij enkel weggaat als Barça direct vijf miljoen euro overmaakt. Het is een som die is opgemaakt naar aanleiding van salarissen die hij in zijn resterende contract nog dient te ontvangen. Door het bedrag over te maken, zou Barça Braithwaite motiveren om mee te werken aan de transfer.

Barça wil slechts één van de resterende twee contractjaren afbetalen. De club heeft inmiddels echter door dat de Deen niet zomaar toe zal geven. Met de transferdeadline in het vooruitzicht is de druk op de club hoog en dus denkt Barça na om de eisen van Braithwaite in te willigen. Braithwaite zelf is boos op Barça en weigert concessies te doen. De spits vindt dat de club hem een transfer in de weg heeft gezeten en is teleurgesteld dat hij geen serieuze kans heeft gehad in de voorbereiding. Daarop heeft hij besloten slechts twee opties te overwegen: vechten voor zijn kans of een transfer, maar enkel als Barça vijf miljoen euro aftikt.

In Saoedi-Arabië ligt een contract voor Braithwaite klaar. De Deense spits zou in het Midden-Oosten willen tekenen, maar weigert Barça een toezegging te doen, waardoor de club een financiële meevaller krijgt. Dat terwijl Braithwaite een zeer lucratief contract kan ondertekenen. De druk op Barça is hoog, omdat de deadline voor de deur staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.