Botman krijgt ereplaatsje in droomelftal van gewezen topverdediger

Reacties

Newcastle United kan terugkijken op een geweldig seizoen: de grootmacht uit Noordoost-Engeland meldt zich in september na twintig jaar absentie weer in de Champions League. Een belangrijke pijler onder het succes was verdediger Sven Botman, die nu ook de credits krijgt van niet zomaar iemand.

Botman krijgt ereplaatsje in droomelftal van gewezen topverdediger
© Pro Shots

Jamie Carragher heeft in zijn hoedanigheid als analist zijn favoriete elftal van het bijna voorbije Premier League-seizoen gemaakt. Dat deed hij op Sky Sports samen met de man wiens bloed hij als speler wel kon drinken maar met wie hij nu dikke mik is: Gary Neville. De clubiconen van respectievelijk Manchester United en Liverpool waren het centraal achterin eens over de basisplek voor Rúben Dias van kampioen City. Naast de Portugees ging Carragher voor Botman.

'Hij kwam als speler die werd gelinkt aan veel topclubs. Hij kwam naar Newcastle en ze hebben verdedigend gezien de beste statistieken van de competitie, samen met Man City. Hij staat er elke week weer, en kijk eens hoe vaak ze de nul gehouden hebben.' Dat lukte Newcastle tot dusver veertien keer, even vaak als Liverpool, maar Manchester United leidt die statistiek met zeventien stuks.

Qua tegendoelpunten doet de ploeg van Botman het een stuk beter dan die van Erik ten Hag, al heeft dat veel te maken met de off-day van United tegen Liverpool, daar werd het 7-0. Man Utd moest 41 goals slikken in 36 wedstrijden, Botmans Newcastle staat op 32 stuks na 37 potjes. Alleen City doet dat beter met 31 geïncasseerde treffers, al heeft de ploeg van Pep Guardiola een wedstrijd minder gespeeld. Botmans aandeel in de defensieve topprestatie van The Magpies is groot: sinds het WK miste de Nederlander geen minuut bij de ploeg van Eddie Howe, ook als je de andere competities meetelt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.