Newcastle grijpt Champions League-ticket op avond vol missers

Reacties

Newcastle United gaat komend seizoen voor het eerst sinds 2002/03 in de Champions League spelen. The Magpies verzekerden zich maandagavond met een gelijkspel tegen Leicester City van een eindklassering in de topvier van de Premier League.

Newcastle grijpt Champions League-ticket op avond vol missers
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 0
Leicester City
Leicester City

Voor Newcastle volstond een gelijkspel om nummer vijf Liverpool hoe dan ook voor te blijven. Op een kolkend St. James' Park koos het team van Eddie Howe desondanks vol voor de aanval. Het werd eenrichtingsverkeer in Newcastle. De thuisploeg had in de eerste helft liefst veertien doelpogingen, tegenover nul van het tegen degradatie strijdende Leicester.

Vlak voor rust was de thuisploeg het dichtst bij een openingstreffer. Leicester-doelman Daniel Iversen kwam na gegrabbel onder druk van Dan Burn erg goed weg toen de bal de paal raakte. Wilfried Ndidi schoot vervolgens zijn doelman te hulp toen Callum Wilson bijna raak kopte. Een aanval later raakte Miguel Almiron met een harde knal het aluminium.

De tweet die Newcastle-icoon Alan Shearer naar Leicester-boegbeeld Gary Lineker stuurde in de rust was veelzeggend: 'Werd je enthousiast Gary toen je team de middenlijn passeerde?' In de tweede helft bracht Leicester-manager Dean Smith met het inbrengen van James Maddison en Harvey Barnes iets meer creativiteit binnen de lijnen. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Bruno Guimarães, die geluk had dat hij nog op het veld stond na een zware overtreding op Boubakary Soumaré, leek de score te openen, maar ook hij raakte de paal. Zo zat het Newcastle simpelweg niet mee in de afwerking.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De gemiste kansen leken direct vergeten te worden toen het laatste fluitsignaal klonk. Sven Botman en zijn collega's werden bedolven onder applaus en gezang. Het was een voorproefje voor hoe de sfeer komend seizoen zal zijn op de Europese avonden. Bij Leicester was euforie ver weg. De vrees voor degradatie is nog altijd enorm na het gelijkspel. Leicester moet zondag in eigen huis winnen van West Ham United om Everton nog in te kunnen halen. The Toffees mogen maximaal gelijkspelen in de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth. Alleen dan kan Leicester de val naar het Championship nog ontlopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.