Bosz verdedigt Ramalho en stimuleert Lang: 'Helaas niet effectief genoeg'

Reacties

PSV-trainer Peter Bosz heeft het na het gelijkspel tegen Sevilla opgenomen voor André Ramalho, die in het Champions League-duel een aantal keer in de fout ging. Bosz was tevreden over de inbreng van Noa Lang, maar hoopt dat de aanvaller zijn dadendrang ook kan gaan omzetten in goals in het miljardenbal.

Bosz verdedigt Ramalho en stimuleert Lang: 'Helaas niet effectief genoeg'
PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

PSV sleepte dinsdag in de extra tijd van de tweede helft een punt uit het vuur tegen Sevilla, dat meerdere malen door de Eindhovense defensie glipte. Daarbij ging Ramalho enkele keren in de fout. De Braziliaan werd net als verdedigingspartner Olivier Boscagli in de slotfase naar de kant gehaald. Bosz erkende na het duel dat Ramalho niet altijd even gelukkig was, maar houdt veel vertrouwen in de centrale verdediger.

'Ik vind André echt een geweldige verdediger, die inderdaad dit soort momenten af en toe heeft. En daar wordt hij dan de rest van zijn leven – zeker in Nederland – op afgerekend. Ik ken dat, dat zogenaamde naïeve, wat dan eenmaal opgespeld wordt. Terwijl, als je ziet hoe hij tegen Volendam inviel, tien minuten voor tijd, dan moet je daar staan en dan staat hij daar en sleept hij ons erdoorheen', verklaarde Bosz op de persconferentie.

Verbeterpunt
Lang kreeg na afloop de Man of the Match-trofee van de UEFA en dat vond Bosz niet gek. 'Noa was onze meeste dreigende man, zijn directe tegenstander kreeg een snelle gele kaart (Jesús Navas, red.), daar moet je op inspelen, door Noa zo veel mogelijk aan te spelen en dan moet hij die een tegen een zoeken. Dat lukte goed, hij was constant dreigend, maar helaas niet effectief genoeg. Dreiging was er constant, dat heeft hij altijd, ook op Champions League-niveau. Het zou mooi zijn als we qua effectiviteit, en dat geldt ook voor Noa, dat we daar beter in worden.'

UEFA Champions League

Stand Group B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
5
4
0
1
15-3
+12
12
2
PSV
5
2
2
1
7-9
-2
8
3
Lens
5
1
2
2
4-10
-6
5
4
Sevilla
5
0
2
3
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 30 nov. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.