Bosz kijkt al uit naar revanche tegen 'een van de beste ploegen ter wereld'

Reacties

Peter Bosz is zijn ongeslagen status als trainer van PSV kwijt. Op het veld van Arsenal ging de Eindhovense formatie kansloos onderuit: 4-0. Bosz wilde zijn ploeg na afloop geen verwijten maken.

Bosz kijkt al uit naar revanche tegen 'een van de beste ploegen ter wereld'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 0
PSV
PSV

Of het een pijnlijke avond was? 'Als je naar de uitslag kijkt zeker, en uiteindelijk is dat waar het om gaat. Ik kan de spelers verder niks kwalijk nemen. Ze hebben gewerkt, ze hebben met ballen gespeeld, maar het kwaliteitsverschil was te groot. Ik wil best kritisch naar mezelf kijken, maar als we met z'n allen voor de pot gaan liggen krijgen we ze ook tegen. In hun zestien hebben zij goed verdedigd, wij in de onze niet. Dan loop je tegen een grote nederlaag aan', sprak Bosz.

De oefenmeester vervolgde zijn analyse voor de camera van RTL 7. 'Als je ziet dat we een paar keer wel doorkomen via de zijkant maar dan geen succesvolle voorzet afleveren, dan is het niet alleen een kwestie van een slechte voorzet, maar ook van goed verdedigen. Wij moeten er ook korter op zitten, al kan dat ook wel eens misgaan tegen een ploeg met de kwaliteiten die zij hebben', verklaarde Bosz de ruime nederlaag.

Zijn hoop? Dat zijn spelers snel lering trekken uit deze demonstratie. 'Als je vaker op dit niveau acteert, dan leer je van deze fouten. Ik hoop dat we dat in december kunnen zien in de terugwedstrijd, tegen de beste ploeg in de poule en een van de beste ploegen ter wereld. Daar horen wij nog net niet bij', besloot de trainer met enig gevoel voor understatement.

Onze analyse van de wedstrijd

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.