Bosz Babes blijven swingen, Lewandowski de baas in 'spitsenduel' met Weghorst

Reacties

Bayer Leverkusen is nog altijd koploper in de Bundesliga. Het swingende elftal van trainer Peter Bosz rekende woensdag keihard af met 1. FC Köln, terwijl Robert Lewandowski namens Bayern München de topspitsenstrijd met Wout Weghorst overtuigend in zijn voordeel besliste.

Bosz Babes blijven swingen, Lewandowski de baas in 'spitsenduel' met Weghorst
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Afgelopen vrijdag sloeg Wolfsburg in de slotfase keihard toe, dankzij Weghorst. Hij maakte toen twee late goals tegen Eintracht Frankfurt (dat via Bas Dost op 0-1 was gekomen) en bezorgde zijn ploeg daarmee een 2-1 overwinning. Dit keer sloegen Weghorst en co juist vroeg toe: Maximilian Philipp scoorde met een kiezelharde volley.

Dat leek voor subtopper Wolfsburg een mooi opstapje naar het in stand houden van de ongeslagen status, maar dat was buiten Robert Lewandowski gerekend. Op slag van rust sloeg de wereldspits uit een voorzet van Kingsley Coman voor het eerst toe, direct na de pauze scoorde hij doodleuk voor de tweede keer. Het waren voor de Pool zijn 250ste en 251ste Bundesliga-goal, waardoor hij zich bij een bijzonder illuster gezelschap heeft gevoegd (zie tweet hieronder).

Met zijn twee goals bepaalde hij de eindstand en liet hij Weghorst (die in de slotfase nog op Manuel Neuer stuitte) in een rechtstreeks gevecht zien wie de absolute topspits in de Bundesliga is, voor zover daar überhaupt enige twijfel over bestond. Tot woensdag stonden de Pool en de Nederlander op respectievelijk dertien en negen goals, maar Lewa sloot de avond dus af op vijftien treffers. En dat na twaalf duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Door afgelopen weekend thuis met 4-1 te winnen van Hoffenheim pakten 'de Bosz Babes' de koppositie in de Bundesliga. Die eer heeft de ploeg nog altijd en dat hadden Die Werkself in de derby in Keulen grotendeels te danken aan een heerlijke start. Al na zes minuten ramde Mitchell Weiser (die enkel mocht starten omdat Lars Bender in de warming-up geblesseerd afhaakte) de bal op de volley schitterend binnen. Een paar minuten later werd het al 0-2 door Moussa Diaby.

Zodoende was al na tien minuten duidelijk dat het bepaald geen loodzware avond zou worden voor Leverkusen en Bosz, die Daley Sinkgraven pas in de slotfase liet invallen. Integendeel. Na een uur stond het al 0-4 dankzij goals van Patrik Schick en het pas zeventienjarige talent Florian Wirtz, op aangeven van Schick. Daar bleef het ook bij, door die eclatante zege blijven Bosz en co aan kop.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Vanaf de reservebank zag Justin Kluivert woensdagavond hoe zijn ploeggenoten het voor rust behoorlijk moeilijk hadden tegen het Hoffenheim van (de eveneens als wissel startende) Melayro Bogarde. Mede daardoor mocht de ex-Ajacied halverwege invallen, een kwartiertje later tekende Yussuf Poulsen eindelijk voor de openingsgoal die ook de winnende bleek. Het leek dus al met al een prima avond te worden voor invaller Kluivert, maar een kwartiertje voor tijd viel hij met een blessure weer uit.

Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
0 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Augsburg won woensdag voor het eerst sinds eind oktober weer eens een Bundesliga-wedstrijd. Het uitduel met Arminia Bielefeld, waar Mike van der Hoorn en Ritsu Doan in de basis begonnen, leek in een doelpuntoos gelijkspel te eindigen. Totdat Jeffrey Gouweleeuw in de 85ste minuut de ban brak uit een voorzet van Daniel Caligiuri. Dankzij de derde Bundesliga-treffer van de Nederlandse verdediger sinds zijn komst naar Zuid-Duitsland, stijgt Augsburg naar de negende plaats.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

Schalke is bezig aan een ronduit dramatische reeks, waar ook woensdagavond geen einde aan is gekomen. Tot de rust (0-0) mochten Die Königsblauen nog hopen op een broodnodige thuisoverwinning, maar de bezoekers (waar Guus Til de hele wedstrijd op de bank bleef) sloegen na rust toe. Met goals in de 50ste en 68ste minuut werd Freiburg-aanvaller Roland Sallai het goudhaantje.

Zodoende heeft Schalke nu 28 (!) competitieduels op rij niet gewonnen. De laatste overwinning dateert van bijna een jaar geleden: op 17 januari werd Borussia Mönchengladbach met 2-0 geklopt. Daarna volgden tien remises en achttien nederlagen. Het absolute Duitse diepterecord van Tasmania Berlin (31 duels op rij zonder zege) komt iedere wedstrijd een stapje dichterbij. Dit seizoen staat de teller voor de hekkensluiter na twaalf duels pas op vier punten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
7
Union Berlin
34
12
14
8
50-43
+7
50
8
Borussia Mönchengladbach
34
13
10
11
64-56
+8
49
9
VfB Stuttgart
34
12
9
13
56-55
+1
45
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.