Bayer Leverkusen heeft met dank aan Leon Bailey geprofiteerd van de misstap van Bayern München. Schalke 04 glipte een zege op een avond vol drama's door de vingers.

Bayer Leverkusen
4 - 1
1899 Hoffenheim

Leon Bailey was donderdag op dreef geweest voor Bayer Leverkusen, dat de groepsfase van de Europa League afsloot met een Duits record. De Jamaicaanse aanvaller deed het drie dagen na het succes tegen Slavia Praag dunnetjes over tegen 1899 Hoffenheim. Op schitterende manier brak hij in de vierde minuut de ban. Na een korte corner krulde Bailey de bal in de verre hoek om in de 27ste minuut met rechts de score te verdubbelen.

Vroeg in de tweede helft bracht Christoph Baumgartner met een eveneens fraai schot in de kruising de spanning terug in de wedstrijd. De 3-1 van Florian Wirtz in de 55ste minuut nam Hoffenheim de wind uit de zeilen. Na de uitsluitingen van Florian Grillitsch en Stefan Posch was de hoop van de gasten verdwenen. Lucas Alario maakte in de slotfase met een benutte strafschop het Leverkusen-feest compleet.

Door de zege mag Leverkusen zich nu koploper van de Bundesliga noemen. De Bosz Babes zijn het zaterdag morsende Bayern München voorbij.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 is er niet in geslaagd een einde te maken aan de dramatische reeks in de Bundesliga. Na het bezoek aan FC Augsburg wachten Die Königsblauen nu al 27 duels op een overwinning. Het record van Tasmania Berlin (31 duels) komt daardoor weer een stapje dichterbij.

Het begon zondag al dramatisch voor Schalke 04 met het uitvallen van Mark Uth na een horrorbotsing. Inmiddels gaat het beter met de spits. Na de hervatting volgde met een eigen doelpunt van Suat Serdar een nieuwe tegenvaller. Schalke toonde vervolgens veerkracht met goals van Benito Raman en Nassim Boujellab als tastbaar resultaat.

FC Augsburg, dat in de 53ste minuut Florian Niederlecher verloor met een tweede gele kaart, zorgde diep in blessuretijd voor een kater bij de gasten. Marco Richter ontnam Schalke met een rake kopbal de zege.