Goal Lewandowski niet genoeg voor Bayern tegen revelatie Union

Reacties

Bayern München is opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. Union Berlin bevestigde tegen de Beierse grootmacht zijn status van revelatie.

Goal Lewandowski niet genoeg voor Bayern tegen revelatie Union
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
1 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern-trainer Hansi Flick had vooraf gewaarschuwd voor een intensieve wedstrijd. 'Union bevalt me. De komst van Max Kruse was belangrijk, maar ook zonder hem is de ploeg in staat zich onder de druk uit te spelen. En iedereen kan een doelpunt maken.'

De eerste helft toonde de juistheid van zijn analyse. Zijn Bayern had een overwicht getuige de 64 procent balbezit, maar het was Union dat meer kansen had én na 45 minuten met een voorsprong de kleedkamer had opgezocht.

In de vierde minuut had Grisha Prömel Die Eisern met een bekeken kopbal na een voorzet van Christopher Trimmel op 1-0 gezet. De thuisploeg had bovendien de zaakjes in defensief opzicht goed op orde, al was dat ook te danken aan het magere en ideeënloze optreden van de Beierse gasten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Taiwo Awoniyi had Union meer marge kunnen geven. De Nigeriaan was voor rust al een paar keer zonder resultaat dreigend opgedoken voor het Bayern-doel. Na bijna een uur kwam hij een teen tekort om na een voorzet van Sheraldo Becker alsnog de 2-0 te maken.

Het uitblijven van een tweede Berlijnse treffer was koren op de molen voor Bayern, dat in de tweede helft beter in zijn spel kwam. De komst van de gelijkmaker tekende zich steeds meer af. In de 66ste minuut kwam die er ook. Na een actie van Kingsley Coman op links kwam de bal bij Lewandowski. De Poolse goalgetter haalde zoals gebruikelijk de trekker met succes over; 1-1.

Op Lewandowski staat in de Bundesliga geen maat. Het was voor de Pool alweer zijn 28ste treffer in zijn 24 wedstrijden in 2020 in de Duitse competitie. Maar het was niet genoeg voor Bayern om een tweede puntenverlies in de Bundesliga op rij te voorkomen. Mede dankzij de fraaie redding van doelman Andreas Luthe in de blessuretijd  op een kopbal van Leroy Sané  bleef Union een nederlaag bespaard.  

Door het gelijkspel in Berlijn moet Bayern de koppositie delen met RB Leipzig. Bayer Leverkusen kan zondag die twee clubs de loef af steken als wordt gewonnen van 1899 Hoffenheim.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.