Bondscoach Jong Spanje hekelt Engelse 'provocaties' tijdens EK-finale

Reacties

Bondscoach Santi Denia van Spanje Onder-21 had na de verloren EK-finale geen goed woord over voor het gedrag van Engelse spelers en stafleden. De gemoederen liepen een aantal keer hoog op tijdens de eindstrijd in Georgië.

Bondscoach Jong Spanje hekelt Engelse 'provocaties' tijdens EK-finale
© Pro Shots
Engeland O21
Engeland O21
1 - 0
Spanje O21
Spanje O21

Denia sprak voor de camera van TVE van een gebrek aan 'fair play' bij Engeland, dat dankzij een gelukkig doelpunt van Curtis Jones de EK-finale won. Een vrije trap van Cole Palmer werd vlak voor de pauze door Jones van richting veranderd.

Direct na de goal sloeg de vlam op en naast het veld even in de pan. Ashley Cole, assistent bij Engeland, en een Spaans staflid kregen een rode kaart. Nadat Abel Ruiz diep in de blessuretijd een strafschop had gemist liepen de gemoederen weer hoog op. Antonio Blanco (Spanje) en Morgan Gibbs-White (Engeland) allebei in de tweede helft gewisseld, kregen hun tweede gele kaart voor hun aandeel in het opstootje.

'Ze hebben ons in het gezicht uitgedaagd, maar gelukkig wisten mijn spelers goed om te gaan met hun provocaties', zei Denia na de verloren finale. 'Wij staan voor fair play. Als andere teams zich daar niet aan willen houden, is dat aan hen. Ik heb mijn spelers gefeliciteerd omdat ze Spanje goed vertegenwoordigd hebben.'

'Ik heb een aantal normen en waarden geleerd. Daarbij hoort ook respect tonen voor een tegenstander. Dat telt voor mij nog meer dan winst of verlies. We hebben de finale op een wrede manier verloren. We hebben laten zien dat we een geweldige groep vormen, die op een haar na geen kampioen is geworden. Ik heb de jongens verteld dat ze deze zilveren medaille moeten koesteren', vertelde de bondscoach van Jong Spanje, dat zich door de prestaties op het EK kan opmaken voor de Olympische Spelen in 2024.

Spaanse kritiek
In Spanje wordt kritisch gekeken naar de rol van de arbitrage bij de treffer van Jones. Marca stelt dat de goal niet had mogen tellen en pakt het spelregelboek erbij. 'Als drie of meer spelers van het verdedigende team een ​​muur vormen, moeten alle spelers van het aanvallende team minstens één meter van de muur blijven totdat de bal in het spel is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.