Bodø/Glimt heeft zin in Ajax-uit: 'Eén van de mooiste stadions van Europa'

Reacties

Bodø/Glimt, donderdag tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Conference League, heeft de zon opgezocht. De Noren bereiden zich niet in thuis in de vrieskou voor, maar bivakkeren in het Spaanse Marbella. Dinsdag vliegen ze naar Schiphol, en ze hebben er zin in.

Bodø/Glimt heeft zin in Ajax-uit: 'Eén van de mooiste stadions van Europa'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Dat hebben technisch directeur Aasmund Bjørkan (de vader van Fredrik Bjørkan, de linksback van Bodø die vorig seizoen nog mislukte bij Feyenoord) en aanwinst Jens Petter Hauge aan het clubkanaal verteld. Hauge, die in het verleden bij veel Nederlandse clubs op het lijstje heeft gestaan, heeft zijn voorpret met zijn nieuwe werkgever gedeeld.

'Ik ben hier pas iets meer dan een week, maar het lijkt erop dat de spelers en de staf gemotiveerd zijn, en dat ze erin geloven dat we daarheen kunnen gaan, een goede wedstrijd kunnen spelen en met een goed resultaat kunnen vertrekken. We hebben Ajax een beetje bekeken. Ze zijn sterk aan de bal, scoren makkelijk en creëren veel kansen. We zullen zorgvuldig moeten zijn aan de bal. Het wordt een van de grootste uitdagingen uit de laatste jaren en een ongelofelijk coole wedstrijd', denkt Hauge.

Technisch directeur Bjørkan denkt er ook zo over. 'In deze wedstrijden moet je goed zijn voor een resultaten, maar we weten ook dat zij ruimte en mogelijkheden weggeven', aldus de coach, die al op scoutingsmissie is geweest in de Johan Cruijff Arena. 'Voor mij is dat één van de mooiste stadions van Europa, met een geweldige omgeving. Het zal een fantastische sfeer worden', verwacht de td. Er worden zo'n 900 Noorse supporters verwacht in het gastenvak van het Ajax-stadion.

De Noren hebben veel meer rust gehad dan Ajax, maar beschikken niet over wedstrijdritme. De Noorse competitie begint pas begin april weer, vandaar dat de ploeg rustig in Spanje kan zitten om zich voor te bereiden op deze kraker.

Bekijk hier al onze video's
Meer FK Bodø/Glimt
Meer over FK Bodø/Glimt
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer J. Hauge
Meer over J. Hauge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.