Ajax-opponent Bodø/Glimt haalt verloren zoon terug

Reacties

Ajax krijgt in de dubbele ontmoeting met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League hoogstwaarschijnlijk te maken met Jens Petter Hauge. De Noorse club heeft zijn voormalig uitblinker op huurbasis teruggehaald.

Ajax-opponent Bodø/Glimt haalt verloren zoon terug
© Pro Shots

Bodø/Glimt huurt Hauge komend halfjaar van Eintracht Frankfurt. In het verleden maakte de inmiddels 24-jarige Noor al furore in het shirt van de Noorse topclub. Toen Bodø/Glimt in het jaar 2020 kampioen werd, was Hauge een van de grote uitblinkers met veertien treffers en negen assists in achttien competitiewedstrijden.

Dat was ook AC Milan opgevallen, dat hem vervolgens voor een kleine vijf miljoen euro overnam. Voor de Italianen kwam hij tot vijf treffers in 24 wedstrijden. Na een verhuurperiode aan Eintracht Frankfurt nam de Duitse club hem definitief over voor ruim acht miljoen euro. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan AA Gent en nu keert hij terug op het oude nest bij Bodø/Glimt.

De huurovereenkomst loopt tot medio 2024 en Bodø/Glimt heeft een optie tot koop bedongen. Op 15 februari staat de kampioen van Noorwegen tegenover Ajax in de Conference League. Een week later is de return.

Recent haalde de Noorse club ook al Håkon Evjen terug. De 23-jarige middenvelder, die het niet kon bolwerken bij AZ, speelde vorig jaar voor Brøndby IF.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.