Blunder Martínez draagt bij aan nederlaag AZ-tegenstander Aston Villa

Aston Villa kende zondagmiddag een slechte generale repetitie voor het Conference League-duel met AZ. De ploeg van manager Unai Emery verloor bij Nottingham Forest. De Argentijnse doelman Emiliano Martínez greep een negatieve hoofdrol met een flinke blunder.

Nottingham Forest
2 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa begon zondagmiddag op de vijfde plaats aan het duel met degradatiekandidaat Forest, maar het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Al na vijf minuten zorgde verdediger Ola Aina van afstand voor de openingstreffer (zie de goals onderaan).

De bezoekers maken dit seizoen indruk met veel punten en vooral veel doelpunten, maar in de eerste helft bleven de echt grote kansen uit. Aston Villa leek na twintig minuten wel een strafschop te krijgen na een overtreding op Nicolò Zaniolo, maar de Australische scheidsrechter Jarred Gillett besloot na raadplegen van de VAR geen penalty toe te kennen.

Kort na rust kreeg Aston Villa opnieuw een snelle domper te verwerken, want Nottingham Forest kwam na twee minuten spelen al op 2-0. Emiliano Martínez leek een schot van Orel Mangala eenvoudig te kunnen stoppen, maar de doelman – die afgelopen week nog tot beste keeper ter wereld werd gekozen – ging flink de fout in en werkte de bal in zijn eigen doel.

Aston Villa moest toen aan de bak, maar kon eigenlijk nooit echt een vuist maken in Nottingham. Clubtopscorer Ollie Watkins werd knap onschadelijk gemaakt door de Forest-verdediging. De uitploeg kwam in de tweede helft niet meer tot scoren en verliest zo voor het eerst sinds zes wedstrijden weer een wedstrijd.