Bliksemstart en kunststukjes Koke bezorgen Atlético eerste zege

Atlético Madrid heeft zich tegen Las Palmas gerevancheerd voor het puntenverlies van een week eerder. Mede door twee heerlijke doelpunten van Koke maakten de bezoekers er een show van: 1-5.

De Madrilenen traden aan zonder sterspeler Antoine Griezmann. De Franse spits pakte vorige week in het duel met Girona (2-2) een rode kaart voor het beledigen van de scheidsrechter. Dit leverde hem een schorsing van twee duels op, waardoor de voorhoede zaterdagavond gevormd werd door Luciano Vietto en Ángel Correa.

De schorsing van Griezmann bleek geen onoverkomelijk probleem voor de bezoekers. Al binnen drie minuten was het Correa die raak schoot. De Argentijnse spits wurmde zich door de verdediging van Las Palmas heen en tikte de bal subtiel achter doelman Leandro Chichizola.

Nog geen twee minuten later verdubbelde Atleti de score. Yannick Carrasco werd door Saúl Ñíguez de linkerkant van het strafschopgebied in gestuurd, waarna hij de bal droog bij de tweede paal binnenschoot. Vervolgens leek de voorsprong niet meer in gevaar te komen, tot Jonathan Calleri na ruim een uur de 1-2 binnenkopte.

Heel lang duurde de jacht van de thuisploeg op de gelijkmaker niet, want in de 62ste minuut was het de beurt aan Koke. De middenvelder van Los Colchoneros schoot heerlijk raak, wat de marge weer op twee treffers bracht. De Spanjaard krulde de bal heerlijk raak in de verre hoek van buiten de zestien. Een kwartier voor tijd deed hij nog een duit in het zakje, door een afgeslagen bal met een fraaie omhaal van dichtbij binnen te knallen.

Nadat doelman Jan Oblak een strafschop van Jonathan Viera stopte, was het invaller Thomas Partey die de eindstand op 1-5 bepaalde door vanaf randje zestien raak te schieten. Atlético, dat deze zomer geen nieuwe spelers aan mag trekken door het transferverbod, neemt het na de interlandbreak op tegen Valencia.