Atlético ontsnapt na dramatische start en rode kaart Griezmann

Atlético Madrid kwam zaterdagavond op bezoek bij Girona met de schrik vrij. Ondanks een rode kaart voor Antoine Griezmann sleepte de ploeg ternauwernood een gelijkspel binnen (2-2).

Girona beleefde zaterdagavond bijna een droomdebuut. De Catalaanse club, die voor het eerst op het hoogste niveau uitkomt, stevende lange tijd af op een knappe winstpartij. De Madrilenen leken wat stroef uit de startblokken te komen, waar de thuisploeg optimaal van profiteerde.

Cristhian Stuani was de grote man aan de kant van de thuisploeg. De aanvaller wist na 22 minuten knap boven twee verdedigers van Atlético uit te torenen en kopte de 1-0 binnen. Nog geen drie minuten later was het weer raak. De Uruguayaan werkte - wederom met zijn hoofd - van dichtbij een afgeslagen vrije trap binnen.

Atlético, dat door de transferban met de bekende namen aantrad, wist hier weinig tegenin te brengen en was tot de rust zelfs de onderliggende partij. Na de rust kwam de ploeg van trainer Diego Simeone wat feller voor de dag, maar dit leek op niets uit te lopen toen sterspeler Griezmann het veld moest verlaten.

De Franse spits ging volgens de arbiter te gemakkelijk naar de grond in het strafschopgebied, wat hem een gele kaart voor een schwalbe opleverde. Vervolgens reageerde Griezmann hier boos op, wat hem een directe rode kaart opleverde. Hierdoor speelde Atlético vanaf de 67ste minuut met tien man.

Ondanks de man minder voerde Atlético de druk op. Invaller Ángel Correa schoot na een dribbel fraai raak van buiten de zestien, waardoor de spanning terugkeerde. Uiteindelijk ging Atlético er vlak voor tijd zelfs nog met een punt vandoor, doordat verdediger José María Giménez de derde koptreffer van de avond maakte: 2-2. Girona ging vervolgens weer op jacht naar de winnende treffer, maar Jan Oblak voorkwam dit in extremis met een wereldredding.

Zondag volgen de andere twee titelkandidaten: Barcelona start in eigen huis tegen Real Betis en Real Madrid gaat op bezoek bij Deportivo La Coruña.