Atlético verslaat Liverpool wel en wint Audi Cup

Atlético Madrid heeft het prestigieuze oefentoernooi om de Audi Cup gewonnen. In de Allianz Arena, waar tot verdriet van de Bayern-fans München niet in de finale stond, werd in de finale Liverpool na strafschoppen verslagen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, waarna Jordan Henderson tot schlemiel uitgroeide.

De Engelsen hadden in de eerste wedstrijd op het toernooi indruk gemaakt. Bayern was met 3-0 verslagen, hetgeen voor de Duitsers de eerste grote teleurstelling was. Eerder vandaag volgde een tweede domper, omdat ook van Napoli werd verloren. De Napolitanen moesten in hun eerste duel buigen voor de Madrilenen met 1-2.

Met Georginio Wijnaldum als basisspeler moest Liverpool na ruim een half uur de 0-1 toestaan. Sime Vrsaljko stoomde op aan de rechterflank en kon voorzetten op Ángel Correa. Zijn inzet verdween via een knappe reflex van doelman Danny Ward en de lat niet in het doel, maar de rebound was een simpele prooi voor Keidi Bare. Een treffer die in niets aan een goal in een vriendschappelijk duel deed denken, althans zo leek het na de uitzinnige vreugdedans die Atlético-coach Diego Simeone opvoerde.

Liverpool-manager Jürgen Klopp haalde in de rust zes spelers naar de kant en na ruim een uur werd ook Wijnaldum vervangen. Simeone deed het rustiger aan wat wissels betreft. In de slotfase sleepte Liverpool nog een penaltyserie uit het vuur. Na licht contact met Gabi versierde Divock Origi een strafschop. Dat buitenkansje werd verzilverd door Roberto Firmino.

Omdat er daarna niet meer gescoord werd, moest een penaltyserie de beslissing brengen. Daarin miste alleen Henderson, waardoor Atlético zich de trotse winnaar van de Audi Cup en de opvolger van Bayern mag noemen. Namens Atlético scoorden Antoine Griezmann, Fernando Torres, Gabi, Nicolás Gaitan en Filipe Luís vanaf elf meter. Firmino, Origi, Ryan Kent en Marko Grujic benutten in tegenstelling tot Henderson hun strafschop wel.