Milik de schlemiel van Napoli bij nederlaag tegen Atlético

Reacties

Atlético Madrid heeft vertrouwen getankt in aanloop naar het nieuwe seizoen door te winnen van Napoli. Het eerste duel bij de strijd om de Audi Cup, de prijs bij het prestigieuze oefentoernooi van gastheer Bayern München, resulteerde in een 2-1 zege voor de Spanjaarden.

Milik de schlemiel van Napoli bij nederlaag tegen Atlético

Zowel Atlético-coach Diego Simeone als Napoli-trainer Maurizio Sarri stuurde nagenoeg zijn sterkste elf het veld op in de Allianz Arena. Bij Napoli was Dries Mertens de enige sterspeler die ontbrak in de basiself. Arek Milik begon als spits en kreeg in de 34ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Vanaf elf meter faalde de ex-Ajacied, die zijn strafschop gekeerd zag worden door Jan Oblak.

Voor Napoli was het tien minuten na rust alsnog raak. José María Callejón trapte de bal direct uit de lucht prachtig binnen uit een voorzet van linksback Faouzi Ghoulam. Scoren uit een voorzet is wat Fernando Torres even later ook deed. Met enig fortuin kreeg Antoine Griezmann de bal bij El Niño, die Pepe Reina kansloos liet: 1-1.

De wedstrijd die door charges van onder anderen Diego Godín geen vriendschappelijk karakter had, kreeg dankzij Luciano Vietto uiteindelijk nog een winnaar. José María Gímenez kopte uit een corner door richting de tweede paal, richting de kleine Argentijn die vervolgens eenvoudig scoorde.

Godín zorgde voor de laatste opschudding. Invaller Adam Ounas werd het laatste slachtoffer van de Atlético-verdediger, die voor zijn late tackle op de middenvelder van Napoli zijn tweede gele kaart kreeg en dus moest vertrekken. Napoli profiteerde niet meer van het numerieke overwicht.

Bayern München en Liverpool zijn de twee andere deelnemers bij het toernooi om de Audi Cup en treffen elkaar om 20.30 uur. Arjen Robben zit na kuitproblemen nog niet bij de wedstrijdselectie van de Duitse topclub. Bij de strijd om de Duitse Super Cup, zaterdag tegen Borussia Dortmund, maakt hij mogelijk zijn rentree.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.