Blije Cillessen waarschuwt Valencia voor 'Ajax-filosofie'

Reacties

Jasper Cillessen kijkt uit naar de Champions League-ontmoetingen tussen zijn huidige én voormalige werkgever: Valencia en Ajax. De dertigjarige Nederlandse keeper is desondanks op zijn hoede.

Blije Cillessen waarschuwt Valencia voor 'Ajax-filosofie'

De loting in Monaco bepaalde donderdagavond dat Valencia in Groep H van het miljardenbal moet gaan strijden met Chelsea, Lille OSC en natuurlijk Ajax. Voor Cillessen wordt dat een weerzien met oude bekenden. Nadat hij in 2011 de overstap maakte van NEC Nijmegen naar Ajax, stond hij vijf seizoenen onder contract in Amsterdam. In 2016 kreeg hij een droomtransfer naar Barcelona, waar hij als tweede keeper nooit tegen zijn oude werkgever speelde.

Uitgerekend in het eerste seizoen dat Cillessen zijn heil - in de jacht op speelminuten - elders is gaan zoeken, wacht hem een confrontatie met Ajax. Dat leidde tot een brede lach, zo vertelt hij aan het clubkanaal van Valencia. 'Ik heb daar vijf mooie, spectaculaire jaren meegemaakt. Mooi om tegen ze te spelen, dat is duidelijk, ook al zitten er in de huidige selectie niet veel spelers meer die er ook in mijn tijd zaten.'

Bij Valencia zijn ze bijzonder op hun hoede voor de Amsterdamse tegenstander, Cillessen incluis. De halvefinaleplaats van vorig seizoen, toen onder meer Real Madrid aan de kant werd geveegd, heeft indruk gemaakt in Spanje. Cillessen waarschuwt zijn huidige club. 'Ajax is Ajax', zo stelt hij, uitleggend wat de kracht van Ajax is. 'Zij hebben een bepaalde filosofie, en die verandert nooit.'

Op woensdag 2 oktober reist Ajax af naar Spanje, op dinsdag 10 december staat het duel in de Johan Cruijff Arena op het programma.

'Ajax treft Chelsea in opbouw, onrustig Valencia en effectief Lille'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.