Blessurespook achtervolgt Newcastle: Willems opnieuw het slachtoffer

Reacties

Newcastle United wordt dit seizoen achtervolgd door blessureleed. Jetro Willems is de volgende die weer naar de ziekenboeg is verwezen.

Blessurespook achtervolgt Newcastle: Willems opnieuw het slachtoffer
© Pro Shots

'Kijk, ik heb precies dezelfde medische staf als hier vorig jaar was en het jaar daarvóór. Er is niets veranderd', zei manager Steve Bruce over de blessurecrisis bij The Magpies nadat Paul Dummett en Dwight Gayle vorige week ook voor rust geblesseerd waren afgehaakt. 'En de trainingen worden gemonitord.'

Bruce, die als speler en als manager al jaren ervaring heeft in het Engelse voetbal, heeft wel een idee wat de oorzaak is. 'Ik loop al lang mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben genoeg sportwetenschappers die ernaar kijken, maar ik denk echt dat het gaat om vermoeidheid.'

Op Nieuwsjaardag was er een dieptepunt op het blessurefront tijdens een wedstrijd. Vier spelers moesten toen het duel met Leicester City voortijdig staken vanwege fysieke ongemakken, waardoor Newcastle noodgedwongen het grootste deel van de tweede helft met tien man moest spelen. Willems was die dag een van de ongelukkigen.

De wedstrijd tegen Chelsea was op dit punt een déjà vu voor de Nederlandse back. Na minder dan een kwartier was het raak. Hij kwam ongelukkig terecht en moest per brancard van het veld, opnieuw een slachtoffer van het blessurespook.

De ziekenboeg voor het duel met Chelsea:
Dwight Gayle (dijbeen)
Andy Carroll (enkel)
Javi Manquillo (hamstring)
Jack Colback (knie)
Yoshinori Muto (lies)
DeAndre Yedlin (knie)
Sung-Yeung Ki (spier)
Paul Dummett (dijbeen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willems
Meer over Willems
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.