'Blessure Gavi heeft gevolgen voor Vitor Roque bij Barcelona'

Reacties

De blessure van Gavi heeft ook gevolgen voor talent Vitor Roque. Barcelona kan hem door het vrijgekomen salaris van Gavi waarschijnlijk eerder naar Spanje halen, zonder in de problemen te komen met Financial Fair Play (FFP).

'Blessure Gavi heeft gevolgen voor Vitor Roque bij Barcelona'
© Pro Shots

Tijdens de interlandperiode liep Gavi een zware knieblessure op, die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen aan de kant houdt. Sportief directeur Deco gaf in gesprek met EFE al aan dat de club probeert Roque eerder naar Spanje te halen. Barcelona nam het Braziliaanse talent van achttien in een eerder stadium al over van Athlético Paranaense, maar Roque zou aanvankelijk pas komende zomer de overstap maken.

Inmiddels heeft Barcelona groen licht gekregen van La Liga om Roque aankomende winter al in te schrijven, zo melden Mundo Deportivo en RAC1. De club wacht nog even op schriftelijke bevestiging, voordat Barcelona het nieuws naar buiten brengt.

Volgens de regels van La Liga mag Barcelona tot tachtig procent van Gavi's salarisruimte gebruiken om Roque te registreren voor de competitie, zonder de FFP-regels te breken. Afgelopen zomer telde Barcelona tientallen miljoenen neer om de aanvaller los te weken bij zijn club. Dit seizoen was hij goed voor 11 goals en 3 assists in 22 competitiewedstrijden. Roque kampt momenteel met een enkelblessure.

Spelersprofiel

Vitor Roque


Geboortedatum:
28 februari 2005
Leeftijd:
19
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.