Dag met twee gezichten: teleurstelling voor Vitor Roque na Barça-transfer

Reacties

Voor Vitor Roque was het een dag van uitersten. Zijn toptransfer naar Barcelona zorgde voor succes buiten de lijnen, maar op het veld was er minder goed nieuws voor het achttienjarige toptalent.

Dag met twee gezichten: teleurstelling voor Vitor Roque na Barça-transfer
© Pro Shots

Barcelona maakte woensdag de komst van Roque wereldkundig. Met de transfer van de aanvaller van Athletico Paranaense is volgens Sport een vaste som van dertig miljoen euro gemoeid. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot liefst 61 miljoen euro. De komst van Roque, die pas volgend seizoen aansluit, zorgt voor hoge verwachtingen in Spanje.

Op de dag van de bekendmaking van zijn transfer nam Roque het met Athletico Paranaense in de kwartfinale van het Braziliaanse bekertoernooi op tegen Flamengo. De bezoekers wonnen de heenwedstrijd met 2-1 en hadden dus de beste papieren om de laatste vier te bereiken. Dat gebeurde ook, onder meer omdat Roque een kleurloze wedstrijd speelde.

Oude bekende
Verder dan een gele kaart kwam de aanwinst van Barcelona niet. In een kletsnat Curitiba ging Athletico Paranaense, waar ook voormalig Manchester City-aanvoerder Fernandinho de hele wedstrijd speelde, uiteindelijk met 0-2 onderuit tegen titelhouder Flamengo. Dat betekent dat de ploeg van trainer Jorge Sampaoli doorstoot naar de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Vitor Roque
Meer over Vitor Roque
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.