Barcelona telt miljoenen neer voor supertalent Vitor Roque

Reacties

Vitor Roque heeft zijn transfer naar Barcelona afgerond. De achttienjarige spits komt over van Athlético Paranaense, dat volgens Sport een vast bedrag van 30 miljoen euro ontvangt voor de enkelvoudig international van Brazilië. Dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot liefst 61 miljoen euro.

Barcelona telt miljoenen neer voor supertalent Vitor Roque
© Pro Shots

Roque sluit niet nu aan, maar pas volgend seizoen, zo maakt Barcelona bij zijn aankondiging bekend. Hij tekent tot maar liefst 2031 en heeft in zijn contract een afkoopsom van 500 miljoen euro staan. 

In april 2022 maakte Vitor Roque de overstap naar Athlético Paranaense: de club legt 4,5 miljoen euro - de ontsnappingsclausule in zijn jeugdcontract - neer voor de tiener en maakt van hem zo de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Het blijkt achteraf een koopje, want 66 duels en 22 doelpunten later gaat het toptalent voor meer dan het tienvoudige weg.

Bij Barcelona, dat eerder deze transferperiode Ilkay Gündogan (Manchester City) en Iñigo Martínez (Athletic Bilbao) al transfervrij vastlegde, moet Vitor Roque op termijn de opvolger zijn van Robert Lewandowski. De bijna 35-jarige Pool kwam tijdens zijn debuutseizoen tot 33 doelpunten in 46 officiële wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI maakte al een uitgebreid portret van de nieuwe aanwinst van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Vitor Roque
Meer over Vitor Roque
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.