Bij zege in 'topwedstrijd' is Bosz voorlopig 'beste Leverkusen-coach' ooit

Reacties

Peter Bosz is benieuwd hoe zijn Bayer Leverkusen zich zaterdagmiddag presenteert in het belangrijke uitduel met Borussia Mönchengladbach. De trainer zelf kan in statistisch opzicht een mooie prestatie neerzetten.

Bij zege in 'topwedstrijd' is Bosz voorlopig 'beste Leverkusen-coach' ooit
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
1 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

In de Bundesliga is er sprake van een duidelijke kopgroep. Vijf clubs zullen de komende weken vier Champions League-tickets verdelen. 'Borussia heeft twee punten meer dan wij, we kunnen dus een stap zetten', keek Bosz vrijdag tijdens een virtuele persconferentie vooruit op de kraker in speelronde 27. 'Borussia is bezig aan een goed seizoen en beschikt over een sterk team. Het wordt een topwedstrijd.'

Maandagavond zette de equipe van Bosz simpel degradatiekandidaat Werder Bremen opzij: 1-4. 'We staan er goed voor. Dat was voor de coronapauze ook al zo. Tegen Bremen noteerden we goede cijfers, in de tweede helft liep ook het positiespel beter.' Personele problemen heeft de ex-trainer van onder meer Ajax nauwelijks; tegen Gladbach ontbreken alleen Lars Bender en Kevin Volland, al heeft laatstgenoemde wel weer de groepstraining hervat. Mogelijk krijgt talent Florian Wirtz weer de kans zich te laten zien.

Voor Bosz kan de kraker ook nog een mooi persoonlijk tintje krijgen. Als Leverkusen zegeviert, schaart hij zich naast Sascha Lewandowski aan kop op de lijst van trainers van Die Werkself met het hoogste puntenmoyenne tijdens een termijn, interims niet meegerekend. Momenteel staat de Nederlander tweede op die rangschikking, boven onder anderen Christoph Daum, onder wie Leverkusen net geen kampioen werd in 2000.

Bosz trad halverwege het seizoen 2018/19 aan bij Leverkusen en eindigde vorig seizoen knap als vierde na een ferme eindsprint.

Trainers Bayer Leverkusen met hoogste puntengemiddelde:

Trainer Periode Duels en Punten Gemiddelde
Sascha Lewandowski 2012-2013 40-79 1,98
Peter Bosz 2019- 43-84 1,95
Christoph Daum 1996-2000 144-272 1,89
Jupp Heynckes 2009-2011 68-127 1,87
Klaus Augenthaler 2003-2005 74-132 1,78
Analyse Peter Bosz: van kamikaze-voetbal naar bondscoach van Oranje?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.