Bosz geniet van Havertz: record minder, maar glansoptreden rijker

Reacties

Bayer Leverkusen heeft na de coronastop de draad weer opgepakt en gewonnen van laagvlieger Werder Bremen. Met twee goals bewees uitblinker Kai Havertz weer eens zijn klasse én zijn waarde.

Bosz geniet van Havertz: record minder, maar glansoptreden rijker
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Peter Bosz kon in Bremen geen beroep doen op zijn topscorer Kevin Volland en daarom begon Havertz opnieuw (net als in de laatste wedstrijd voordat de Bundesliga werd stilgelegd) als valse spits. Kort in zijn rug speelde de pas zeventienjarige Florian Wirtz, die zijn debuut in het eerste elftal maakte. Wirtz loste Havertz af als jongste debutant ooit bij Leverkusen en heeft alleen Nuri Sahin (zestien jaar, elf maanden, een dag) en Yann Aurel Bisseck (zestien jaar, elf maanden, 28 dagen) voor zich als Bundesliga-spelers die nóg eerder debuteerden.

© Pro Shots

Bosz sprak voor aanvang mooie woorden over de piepjonge Wirtz en liet weten dat hij erg hoge verwachtingen van de jeugdinternational heeft. De hoofdrol in Bremen was echter voor een ander toptalent van Leverkusen: de twintigjarige Havertz. Na een klein halfuur opende hij de score, toen Havertz op de juiste plek stond om een perfecte voorzet van Moussa Diaby binnen te koppen.

Het antwoord van Werder, overigens zonder de geschorste Davy Klaassen, liet niet lang op zich wachten. Slechts twee minuten na de openingstreffer zorgde Theodor Gebre Selassie uit een hoekschop voor de gelijkmaker. Toch was het Leverkusen dat met een voorsprong ging rusten, want na een indraaiende vrije trap van Kerem Demirbay kopte Havertz opnieuw raak.

Werder moest in de tweede helft in de achtervolging, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met Daley Sinkgraven als linksback gaf Leverkusen weinig weg en een goed uitgespeelde aanval resulteerde na een uur in de 1-3. Weer was de voorzet van Diaby uitstekend, waardoor het voor Mitchell Weiser een koud kunstje was om raak te koppen. Een prachtige steekpass van invaller Karim Bellarabi (na een uur in de ploeg gekomen voor Wirtz) betekende de assist op het slotakkoord van Kerem Demirbay.

Door de zevende competitiezege van dit kalenderjaar heeft Leverkusen nog maar één punt minder dan RB Leipzig, de nummer vier van de ranglijst. Leverkusen moet bij de bovenste vier eindigen om komend seizoen weer de Champions League in te gaan. Voor Werder, de nummer zeventien van de ranglijst, is de kans op degradatie uit de Bundesliga weer wat gegroeid.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.