Bij poging twee antwoordt Mourinho wél, het zegt alles over situatie Bale

Reacties

Dat de terugkeer van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur tot nu toe geen doorslaand succes is, is een understatement. De Welshman bleef donderdagavond op de bank in het verloren Premier League-duel met Chelsea, zelfs toen de ploeg van José Mourinho een doelpunt hard nodig had.

Bij poging twee antwoordt Mourinho wél, het zegt alles over situatie Bale
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Chelsea
Chelsea

De situatie van Bale leidde na afloop van de Londense derby al tot een vraag van een reporter, waarop Mourinho het antwoord niet wilde geven: 'Goede vraag, maar je verdient het antwoord niet', luidde de repliek van de gepikeerde Portugees. Op de persconferentie probeerde een andere journalist het nog eens. Dit keer antwoordde Mourinho wel en wat hij zei, maakte de situatie van Bale pijnlijk duidelijk. 'Ik doe mijn best, hij doet zijn best, iedereen doet zijn best.'

De voor Bale pijnlijke teksten van Mourinho

De kwestie Bale werd tijdens de persconferentie alleen maar prangender, omdat Mourinho even daarvoor opsomde welke spelers allemaal ontbreken in een poging te verklaren waarom het nu even niet loopt bij Spurs. Linksback Sergio Reguilón, Harry Kane en spelmaker Giovani Lo Celso passeerden allemaal de revue en Mourinho noemde zelfs Dele Alli, die in goede doen iets zou kunnen betekenen voor het aanvalsspel van Spurs.

Door al die afwezigen op te noemen, wilde Mourinho duidelijk maken dat zijn opties om te rouleren momenteel zijn beperkt. 'En dat betekent dat we de wedstrijd eindigen met spelers die tekenen van vermoeidheid tonen door de opeenstapeling van wedstrijden, omdat we niet veel spelers rust kunnen geven.' Des te pijnlijker is het dat Bale de hele wedstrijd op de bank bleef. Alleen Erik Lamela en Lucas Moura vielen na 69 minuten in.

Het is tekenend voor de situatie van Bale, die zijn loopbaan ook op het oude nest geen nieuw leven kan inblazen. De van Real Madrid gehuurde linkspoot scoorde weliswaar al één keer in alle competities (Premier League, Europa League, FA Cup, League Cup), maar begon in de Premier League pas twee keer in de basis en bleef in de meeste topwedstrijden aan de kant. Om met Mourinho te spreken: Bale doet zijn best Maar is dat genoeg?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.