Gepikeerde Mourinho tegen journalist: 'Jij verdient het antwoord niet'

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho had niet bijzonder veel trek in de interviews na de verloren wedstrijd tegen Chelsea. De Portugees oogde geïrriteerd voor de camera's van Engelse media.

Tottenham Hotspur
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Bij de BBC ging Mourinho voor een simpele analyse. 'Als je het pragmatisch wilt: één penalty, één goal, 1-0.' Toch ging hij later in het interview in op het einde van de wedstrijd, waarin Tottenham eindelijk wat kansen creëerden. 'Hoe we de wedstrijd eindigden geeft me veel positieve gevoelens. Hopelijk hebben we Harry Kane volgende week terug', doelde Mourinho op de spits die de afgelopen twee duels miste met een enkelblessure.

Ondanks de achterstand en het povere aanvallende spel hield Mourinho lang vast aan zijn basiselftal, met onder anderen Steven Bergwijn. Twintig minuten voor tijd bracht de coach Érik Lamela en Lucas Moura in, maar Gareth Bale bleef op de bank. Toen een reporter vroeg naar zijn beweegredenen om Bale niet in te zetten, antwoordde Mourinho simpelweg dat de verslaggever het antwoord niet verdiende.

Ook bij BT Sport kon Mourinho zich moeilijk inhouden na de nederlaag. 'Het ging inderdaad moeilijk, maar hoeveel kansen heeft Chelsea gehad?', kaatste Mourinho de vraag over het zwakke spel van Tottenham terug. 'We hadden de bal niet, correct. We hebben niets gecreëerd in de eerste helft, correct. Maar de problemen ontstonden via de penalty. Als je terugkijkt op de wedstrijd beslist een strafschop het duel.'

Tottenham moet het na de nederlaag voorlopig doen met de achtste plek in de Premier League, voor Mourinho was het de eerste keer in zijn carrière dat hij opeenvolgende thuisduels verloor. Tottenham krijgt zondag een kans op eerherstel tegen West Bromwich Albion, daarna volgt in de Premier League het lastige duel met Manchester City.