Bewogen PSG-avond: van stilteprotest naar Ramos-rumoer en Mbappé-show

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondagavond in eigen huis ruim gewonnen van laagvlieger Lorient. In het Parc des Princes bleek dat er nog lang geen sprake is van rust rondom het sterrenensemble.

Bewogen PSG-avond: van stilteprotest naar Ramos-rumoer en Mbappé-show
© Pro Shots
PSG
PSG
5 - 1
Lorient
Lorient

Coach Mauricio Pochettino had vooraf de hoop uitgesproken dat zijn spelers niet meer uitgefloten en uitgejouwd zouden worden. Dat gebeurde in de vorige thuiswedstrijd, de 3-0 zege op Girondins de Bordeaux, namelijk wel onophoudelijk. Dat had destijds alles te maken met de uitschakeling in de Champions League door Real Madrid, een klap waarvan nu al zeker is dat die het hele seizoen van de Parijzenaars zal overschaduwen.

De harde kern van de fans laat sindsdien overduidelijk blijken klaar te zijn met de grof betaalde sterren van de club, zoals ook de puissant rijke clubleigenaren geen goed meer kunnen doen. Om het chagrijn nog wat te vergroten werd de interlandperiode ingegaan na een pijnlijke 3-0 nederlaag bij AS Monaco.

Kritiek of niet, Pochettino had tegen de nummer zestien Neymar en Lionel Messi voorin geposteerd samen met Kylian Mbappé, de man die in de ogen van de fans nog wél goed kan doen.

Neymar
In de elfde minuut was het de veelbesproken Neymar die score opende na een aanval waarin de drie steraanvallers allemaal betrokken waren. Messi liet de bal handig lopen tot bij Mbappé, die vervolgens de bal meegaf aan Neymar. Oog in oog met de Lorient-doelman bleef de Braziliaan koel, hij schoot de bal in de korte hoek. Dit keer daalde er geen fluitconcert neer op Neymar, maar dat was alleen maar omdat de harde kern had besloten zondagavond helemaal niets van zich te laten horen en over te gaan tot een 'stilte-protest'. Bij het oplezen van de opstelling was Neymar overigens nog wel uitgefloten, het moment dat ook Pochettino het moest ontgelden.

Halverwege het tweede bedrijf werd het 2-0. Met een verdekt schot trof Mbappé in de korte hoek doel, een goal waarmee hij toch een enkele PSG-fan tot juichen bracht.

Na rust leidde een enorme fout van Achraf Hakimi tot de aansluitingstreffer. Zijn belabberde terugspeelbal, waarvan onduidelijk was of die voor Marquinhos of doelman Gianluigi Donnarumma bestemd was, kon met een handig wippertje direct in de 2-1 worden omgezet door Terem Moffi. Georginio Wijnaldum zag het allemaal gebeuren. Hij mocht al kort voor rust invallen vanwege een liesblessure voor Leandro Paredes.

Wie anders dan Mbappé besliste het duel in het voordeel van de thuisploeg. Hij schoot de bal vanaf zo'n zeventien meter hard en laag in de hoek: 3-1. Vervolgens deed Messi ook nog een duit in het zakje. De Argentijn werd door de groter ster van de avond, Mbappé, bediend en schoot de bal in het dak van het doel. Met zijn glansrol had Mbappé de fans toch nog diverse keren tot zingen gekregen.

Ramos
Van rozengeur en maneschijn was zeker geen sprake, zo merkte Sergio Ramos bij zijn rentree. De zo veelbesproken verdediger kwam sinds januari niet meer in actie vanwege een slepende kuitblessure, terwijl de eerste seizoenshelft na zijn overgang van Real Madrid ook al zo goed als helemaal in het water viel door blessureleed. Bij de entree van Ramos was het publiek het stilteprotest allang weer vergeten. De Spanjaard werd flink uitgejouwd bij zijn entree en alle daaropvolgende balcontacten.

Uiteindelijk zou het in Parijs ook nog 5-1 worden, Neymar was de maker van de laatste goal. Symbolisch voor de avond was dat Mbappé ook bij deze treffer weer de aangever was.

De ruime zege ten spijt, het moge duidelijk zijn dat het bij PSG nog lang niet rustig is. Zelfs niet nu Neymar, Messi en Mbappé voor het eerst allemaal in één wedstrijd scoorden. De overwinning betekende dan misschien wel dat de titelkoers weer werd vervolgd, dat zegt lang niet alles. Want als het zover komt, is het nog maar de vraag in hoeverre dat tiende kampioenschap hand in hand met de fans gevierd zal worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.