Beroep Girona afgewezen: Blind en trainer geschorst voor topper tegen Real

Reacties

Het beroep van Girona tegen de schorsing van Daley Blind en trainer Míchel voor de topper van komende zaterdag tegen Real Madrid heeft niets uitgehaald. De Spaanse bond was niet gevoelig voor het weerwoord van de Catalaanse revelatie in La Liga.

Beroep Girona afgewezen: Blind en trainer geschorst voor topper tegen Real
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Girona
Girona

Blind liep in het duel met Real Sociedad (0-0) tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op, omdat hij scheidsrechter Jesús Gil Manzano in de slotfase zou hebben gevraagd waarom hij niet twee minuten extra bijtrok wegens een blessurebehandeling. Coach Míchel was eerder al met rood naar de tribune verwezen, omdat hij de arbiter zou hebben beledigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De trainer van Girona ontkende respectloze taal te hebben gebezigd, zoals Blind volgens hem ook alleen een onschuldige vraag stelde aan Manzano. Desondanks blijven de schorsingen van de 33-jarige verdediger en de Spaanse coach staan. Het zal tot ontevredenheid leiden in Girona, dat toch al het gevoel had dat Real werd bevoordeeld.

Girona gaat zaterdagavond op bezoek in Santiago Bernabéu in de wetenschap dat het bij een overwinning op Real de koppositie in Spanje kan heroveren. Eerder dit seizoen was De Koninklijke in Estadi Montilivi met 0-3 te sterk. Het is meteen de enige nederlaag van Girona in La Liga. Wel was Real Mallorca onlangs te sterk in de Copa del Rey (3-2).

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Girona
Meer over Girona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.