Girona vecht schorsing Blind en trainer Míchel aan voor kraker tegen Real

Reacties

Girona stelt alles in het werk om te voorkomen dat Daley Blind en trainer Míchel komende zaterdag geschorst zijn in de Spaanse topper tegen Real Madrid. Blind kreeg afgelopen zaterdag geel wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding, terwijl zijn coach werd weggestuurd omdat hij scheidsrechter Jesús Gil Manzano zou hebben beledigd.

Girona vecht schorsing Blind en trainer Míchel aan voor kraker tegen Real
© Pro Shots
Girona
Girona
0 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

De arbitrage drukte zaterdag nadrukkelijk zijn stempel op het thuisduel met Real Sociedad, dat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Zo werd een doelpunt van Yangel Herrera in de eerste helft afgekeurd door de VAR, omdat er veertig seconden eerder in de aanval sprake was van buitenspel. In de slotfase kreeg trainer Míchel vervolgens ook nog een rode kaart, omdat hij protesteerde tegen de scheidsrechter na een overtreding op Sávio. En Blind kreeg na het laatste fluitsignaal zijn vijfde gele kaart, omdat hij zich bemoeide met de arbitrage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zowel Míchel als de 33-jarige Oranje-international is daardoor geschorst, als Girona het zaterdag in Bernabéu opneemt tegen Real. De trainer was zaterdag na afloop al woedend dat hij werd weggestuurd. 'Ik protesteerde op een normale manier, ik heb niemand beledigd. En Blind kreeg zijn vijfde gele kaart, omdat hij protesteerde tegen de scheidsrechter. Terwijl hij in het Engels alleen maar heeft gezegd waarom er niet twee minuten werden bijgetrokken.' Dit omdat het spel twee minuten stillag door een blessure van Sociedad-aanvaller Mikel Oyarzabal.

De onvrede in Girona over het optreden van Gil Manzano was zo groot, dat de fans na afloop riepen: 'Así, así, así gana el Madrid' (op deze manier wint Madrid, red.). De clubleiding van de Catalanen is blijkbaar ook van mening dat hen onrecht is aangedaan en is in beroep gegaan tegen de uitsluiting van Míchel en de gele kaart van Blind, al lijkt de kans klein dat die beslissingen worden teruggedraaid. De trainer legde zich zaterdag al neer bij de afwezigheid van Blind in Bernabéu. 'Hij is een belangrijke speler die alles heeft gespeeld, maar we zullen ons aanpassen.'

Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Girona
Girona
LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Girona
Meer over Girona
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.