Bergwijn grijpt zijn kans bij Tottenham: 'Ik weet wat ik kan'

Reacties

Steven Bergwijn heeft een moeizaam seizoen achter de rug bij Tottenham Hotspur, maar met Nuno Espírito Santo als de nieuwe hoofdtrainer schijnt de zon weer voor de Nederlander. Bergwijn was in de eerste twee competitieduels van dit seizoen basisspeler en hoopt nu echt belangrijk te kunnen worden voor zijn Engelse werkgever. 'Ik weet wat ik kan', klinkt het vol vertrouwen.

Bergwijn grijpt zijn kans bij Tottenham: 'Ik weet wat ik kan'
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bergwijn maakte anderhalf jaar geleden voor zo'n dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Tottenham Hotspur en beleefde een droomdebuut met een doelpunt in de 2-0 zege op Manchester City. Het bleek geen startschot voor een uiterst productief seizoen. Bergwijn maakte er in het restant van het seizoen 2019/20 nog twee en kwam in het gehele afgelopen seizoen niet verder dan één competitietreffer. Die vond hij pas in de voorlaatste speelronde, in de 1-2 nederlaag tegen Aston Villa.

Bergwijn was tot december een belangrijke speler bij Tottenham, maar kreeg te maken met kritiek vanwege zijn gebrek aan scherpte voor het doel. In de uitwedstrijd tegen Liverpool liet de aanvaller twee opgelegde kansen onbenut en op social media werd hij uitgescholden door gefrustreerde supporters. Bergwijn verloor zijn zekerheid op speelminuten en kwam in het restant van het voetbaljaar vaker niet dan wel in actie.

© Pro Shots

'Het was gewoon een moeilijk jaar, voor heel de club', blikt Bergwijn terug in gesprek met Ziggo Sport. 'Voor een speler is het ook lastig als je de ene week speelt en de volgende week weer buiten de selectie valt. Als er dan ook niet iemand is die met je praat, is dat wel moeilijk. Maar ik heb geen moment spijt gehad van deze overstap. Iedereen weet dat de Premier League moeilijk is, maar ik weet wat ik kan. Ik heb vertrouwen in mezelf. In het begin bij PSV had ik ook van deze momenten en ik ben daar sterker uitgekomen.'

Bergwijn werd in de wandelgangen in verband gebracht met Ajax, maar tot een terugkeer naar de Eredivisie kwam het niet. De aanvaller bleef bij Tottenham en kreeg daar te maken met Nuno, die vorig seizoen nog voor de groep stond bij Wolverhampton Wanderers. De Portugees ziet wel wat in Bergwijn en liet de aanvaller in de eerste twee competitieduels van dit seizoen in de basis beginnen. Dit heeft natuurlijk ook wel wat te maken met de absentie van Harry Kane, die zondag als invaller zijn rentree maakte, maar voor Bergwijn is het toch een mooi signaal.

De aanvaller deed 77 minuten mee in de 1-0 zege op Manchester City en bleef zondag tot in blessuretijd staan in de 0-1 overwinning bij Wolverhampton Wanderers. Bergwijn was erg actief en creëerde kansen voor Heung-Min Son en Harry Kane, terwijl hij het publiek op de banken kreeg met een heerlijke actie aan de zijlijn (zie video onder). Door de London Evening Standard wordt zijn optreden beoordeeld met een 7. 'Maar ik heb het gevoel dat hij nog een of twee doelpunten nodig heeft om zijn vertrouwen in de final third volledig te herstellen', stelt de verslaggever die de cijfers heeft uitgedeeld.

Tottenham neemt het aankomend weekend op tegen Watford, voordat de competitie wordt onderbroken voor de interlandbreak. Bergwijn zit niet in de eerste voorselectie van bondscoach Louis van Gaal maar hoopt, na het missen van het EK, toch weer te mogen aansluiten bij het Nederlands elftal. Zijn start van dit voetbaljaar geeft in ieder geval best reden voor een uitnodiging.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.