Tottenham zet regerend kampioen City te kijk bij start Premier League

Reacties

Manchester City heeft zondag een valse start beleefd van het nieuwe Premier League-seizoen. Tottenham Hotspur zette de regerend kampioen te kijk.

Tottenham zet regerend kampioen City te kijk bij start Premier League
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Recordaankoop Jack Grealish had direct een basisplaats bij City, dat na de verloren strijd om de Community Shield iets recht te zetten had. Ook Nathan Aké stond aan de aftrap en trof bij de thuisploeg landgenoot Steven Bergwijn in de basis. Voor Tottenham was zondag de start van een nieuw tijdperk, met Nuno Espírito Santo als manager.

Dat gebeurde zonder Harry Kane. De sterspeler die in de nadrukkelijke belangstelling van City staat, was er officieel vanwege een gebrek aan wedstrijdritme niet bij. Ook zonder Kane hield Spurs knap stand. De bezoekers hadden uiteraard veel balbezit en kregen ook wel mogelijkheden, maar maakten het Hugo Lloris niet écht lastig.

Tien minuten na rust sloegen de Londenaren vervolgens toe. Bergwijn snelde ervandoor in de counter en bediende Heung-Min Son. Die kwam vanaf rechts naar binnen en klopte Ederson Moraes met een schot in de verre hoek: 1-0. Even later kreeg Bergwijn zelf een enorme kans op om de score te verdubbelen, maar oog in oog met Ederson schoot hij de bal centimeters naast.

City bleef zo nog in leven en ging in de slotfase hard op zoek naar een gelijkmaker, maar ook invallers Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus kregen dat niet voor elkaar. De ploeg van Pep Guardiola begint het seizoen zo met twee nederlagen. De roep om Kane zal in het Etihad Stadium alleen maar harder worden. De fans van Tottenham konden er wel om lachen: Are you watching Harry Kane?, zongen zij minutenlang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.