Bergwijn dwingt uitverkiezing af en staat tussen de invincibles

Reacties

Steven Bergwijn heeft met zijn memorabele debuut veel indruk gemaakt in Engeland. Zijn knappe goal in de kraker tussen Tottenham Hotspur en Manchester City heeft hem een plaatsje in het BBC Elftal van de Week opgeleverd.

Bergwijn dwingt uitverkiezing af en staat tussen de invincibles
© Pro Shots

In de 63ste minuut van de wedstrijd gaf Lucas Moura de bal aan de Nederlander, die hem op de rand van het zestienmetergebied op de borst aannam en binnenvolleerde. Wat volgde was een eruptie van vreugde en een karrevracht aan felicitaties en complimenten achteraf.

Maandag volgde weer een mooi moment voor Bergwijn. BBC-analist Garth Crooks heeft de Oranje-international opgenomen in zijn elftal met uitblinkers: 'Wat een start voor die jongen. Scoren tijdens je Premier League-debuut tegen de regerend kampioen is op zich al knap. Maar het ook nog eens op zo'n prachtige manier doen is helemaal bijzonder. Zijn aanname en volley waren iets uit jongensdromen.'

Bergwijn bevindt zich in goed gezelschap. Zo staan er onder anderen drie invincibles van Liverpool in: Jordan Henderson, Mohamed Salah en Roberto Firmino, maar ook nog een landgenoot. In de achterhoede is een plaatsje ingeruimd voor Nathan Aké. 'Bournemouth heeft hem nu harder nodig dan ooit. Aké is niet bang om zijn lichaam voor de bal te gooien en kan ook een doelpunt maken. Hij is een uitstekende aankoop gebleken', aldus Crooks.

BBC Elftal van de Week:
Lloris; Rüdiger, Mina, Aké; Bergwijn, Henderson, Fernandes, Snodgrass; Salah, Firmino, Son

Rondje langs de buitenlandse velden met Süleyman Öztürk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.