'Belgische muur' Courtois heeft absolute hoofdrol in de Spaanse titelrace

Reacties

In de titelstrijd van Real Madrid gaat het de laatste tijd vooral over toegekende strafschoppen en de rol van de VAR, iets waar men zich vooral in Catalonië erg druk over maakt. Hierdoor blijft de defensieve zekerheid van de koploper van La Liga wat onderbelicht. Onterecht, vindt Zinedine Zidane.

'Belgische muur' Courtois heeft absolute hoofdrol in de Spaanse titelrace
© Pro Shots

Na de 2-0 zege op Alavés vond de coach van Real het tijd om zijn doelman weer eens naar voren te schuiven. Thibaut Courtois beleefde vrijdagavond weliswaar niet zijn drukste wedstrijd, maar stond er op het moment dat hij er moest staan en hield zijn doel opnieuw schoon. De keeper heeft nu al achttien clean sheets achter zijn naam staan in dit La Liga-seizoen: een ongelooflijk aantal.

In de laatste vijf competitiewedstrijden van Real hoefde Courtois geen enkele keer te vissen. 'Hij heeft een enorme invloed op deze titelrace', zei Zidane over zijn keeper. 'Hij is onze keeper en wat hij iedere wedstrijd doet is fenomenaal. Natuurlijk, we verdedigen met het hele team, maar Courtois had weer twee of drie goede reddingen. We moeten op deze voet doorgaan.'

Courtois werd zoals gezegd pas achttien keer gepasseerd in dit La Liga-seizoen en Alphonse Aréola, de tweede keeper van Real, kreeg drie goals om de oren. Dat brengt het totaal aantal tegendoelpunten van Real in dit seizoen op slechts 21. In de vijf grootste Europese competities is er geen enkele ploeg die minder tegengoals kreeg dan de koploper van La Liga. En dan te bedenken dat Paris Saint-Germain dit seizoen maar 27 duels speelde in de Ligue 1.

Club: Competitie: Wedstrijden: Tegengoals:
Real Madrid La Liga 35 21
PSG Ligue 1 27 24
Liverpool Premier League 34 26
Juventus Serie A 31 30
Bayern München Bundesliga 34 32

De defensieve zekerheid van Real en de topvorm van Courtois geeft Zidane goede moed. Voor het restant van de titelstrijd, die zijn einde nadert, maar zeker ook voor het restant van het Champions League-seizoen. Real moet in de achtste finales een 1-2 achterstand zien goed te maken tegen Manchester City om in de race te blijven voor de belangrijkste Europese prijs. Een zware opdracht, zeker gezien de aanvallende kracht van City, dat eigenlijk altijd wel scoort. Maar Pep Guardiola zal zich met de huidige cijfers van Real zeker nog niet rijk rekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.