Belgische media prijzen Janssen: 'Vincent, met de V van veni, vidi, vici'

Reacties

Vincent Janssen wordt in Belgische kranten overladen met complimenten na zijn optreden voor Antwerp FC tegen AEK Athene. De Nederlander maakte de enige goal in de heenwedstrijd van de play-offs op weg naar de groepsfase van de Champions League.

Belgische media prijzen Janssen: 'Vincent, met de V van veni, vidi, vici'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
AEK Athens
AEK Athens

Janssen maakte na een kwartier de enige treffer van de wedstrijd in het Bosuilstadion. Antwerp eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Jelle Bataille. AEK Athene, met Nordin Amrabat aan de aftrap, kon tot genoegen van Antwerp-trainer Mark van Bommel niet profiteren van de overtalsituatie.

'Vincent Janssen, met de V van 'veni, vidi, vici'. De critici heeft ie al langer de mond gesnoerd. Janssen is van kapitaal belang voor dit Antwerp', schrijft Het Laatste Nieuws. Antwerp trok de 1-0 over de streep en mag over een week aan de Akropolis de poort naar de Champions League helemaal proberen open te duwen. Met deze Jean Butez (keeper Antwerp, red.) en Vincent Janssen moet dat lukken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Janssen bezorgde Antwerp de eerste zege ooit in Europacup I/Champions League-verband. The Great Old debuteerde in het seizoen 1957/58 in de Europacup I en werd toen door Real Madrid uitgeschakeld na een 1-2 thuisnederlaag en 6-0 verliespartij in Madrid.

'Janssen telt als een man extra op het veld', meldt de Gazet van Antwerpen. 'Ze legden hun hoofd waar u en ik onze voet niet durven zetten', aldus het Nieuwsblad over de strijdlust van het elftal van Van Bommel. 'Het wordt volgende week zwaar in Athene. Zweten en vechten tot de rood-witten erbij neervallen. Dat kunnen ze. Dat bewezen ze op de Bosuil.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.