Ávila stelt zich voor: 'Toby zei dat ik zeker moest gaan'

Reacties

Als een verrassing kwam het zeer zeker niet meer dat Ajax dinsdag de transfer van Gastón Ávila afrondde. De 21-jarige Argentijn komt over van Antwerp FC en stelt zich voor op het clubkanaal van zijn nieuwe club.

Ávila stelt zich voor: 'Toby zei dat ik zeker moest gaan'
© Pro Shots

Een eerste vraag aan Ávila: was het een moeilijke keuze om naar Ajax te komen? ‘Het was geen makkelijke beslissing, we woonden net in België, maar ik heb er niet meer over nagedacht toen Ajax zich meldde. Toby Alderweireld zei dat ik zeker moest gaan en dat hij hier een mooie tijd had gehad. En ik heb meer mensen gesproken, Darío Cvitanich zei hetzelfde’, zo haalde de nieuweling twee ex-Ajacieden aan bij wie hij te rade was gegaan.

Wat mogen de supporters verwachten? Ávila belooft het veld te betreden met ‘agressie’ en noemt iemand met wie hij vaker vergeleken is. 'Veel mensen zeggen dat ik qua spel op Lisandro Martínez lijk. Hij is een geweldige voetballer en een groot voorbeeld. Ik heb hem bij het Argentijnse elftal al eens ontmoet en hij is een geweldige kerel.’

Technisch directeur Sven Mislintat is in zijn nopjes met zijn aanwinst. ‘Een harde werker, agressief, en karaktervol. Hij won drie prijzen bij Boca en weer drie bij Antwerp, waar hij zich omhoog moest vechten vanuit het tweede. Zo'n speler wilden we graag toevoegen aan het team. Hij brengt grinta en is het gewend om prijzen te winnen. Zo jong en al zoveel gewonnen, dat is niet normaal. Tegenstanders zullen niet graag tegenover hem staan', aldus Mislintat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Ávila
Meer over G. Ávila
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.