Belangrijke punten Sociedad tegen concurrent Málaga

Real Sociedad heeft drie belangrijke punten behaald in de strijd om de plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal. In eigen huis zette het de sterke reeks voort door directe concurrent Málaga met ruime cijfers opzij te zetten. In San Sebastián werd het 4-2.

Van de laatste twintig competitieduels verloor de Baskische club alleen op bezoek bij Real Madrid (4-3). Mede dankzij die sterkte reeks leidt de ploeg van trainer Philippe Montanier de race om de vierde plaats in de Primera División, die deelname aan de voorronde van de Champions League oplevert.

In stadion Anoeta was vanaf het begin duidelijk welke ploeg de meeste aanspraak maakte op de overwinning tussen de nummer vier en vijf van Spanje. Nummer vier Sociedad creëerde de meeste kansen en was vanaf de start de ploeg met het meeste balbezit. Het was wachten tot de 21ste minuut alvorens de score geopend werd.

Namens de thuisploeg was de Mexicaan Carlos Vela er als de kippen bij na een afgeslagen bal: 1-0. Daarna ging het hard voor de ploeg van trainer Manuel Pellegrini. Negen minuten na de openingstreffer zorgden Alberto de la Bella Madueño en Antoine Griezmann voor de 2-0 en 3-0, terwijl Pedro Morales nog iets terugdeed namens Málaga en de ruststand bepaalde: 3-1.

Na de rust vielen er nog twee treffers. Iñigo Martinez Berridi bracht de marge na 51 minuten weer op drie, terwijl Roque Santa Cruz twintig minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 4-2. Sociedad verstevigt na de winst de vierde positie met 51 punten uit dertig duels, vier meer dan achtervolger Málaga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.