Mijlpaal lonkt voor piekend Real Sociedad tegen Málaga

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 30ste speelronde is dat het duel tussen Real Sociedad en Málaga van zaterdagmiddag 16.00 uur.

Mijlpaal lonkt voor piekend Real Sociedad tegen Málaga


REAL SOCIEDAD
Klassering 4de plaats (48 punten uit 29 duels)

Vorm Real Sociedad is bezig aan een ongelooflijke reeks. Van de laatste negentien competitieduels verloor de Baskische club alleen het bezoek aan Real Madrid met 4-3. Mede hierdoor leidt Real Sociedad de race om de vierde plaats in de Primera División, die deelname aan de voorronde van de Champions League biedt. Feit is wel dat de Rxuri-urdin (Wit-Blauwen) nog een zwaar resterend programma hebben. Behalve tegen Málaga speelt het team nog tegen twee andere directe concurrenten: Valencia en Getafe.

Opvallend Real Sociedad gaat tegen Málaga op jacht naar zijn drieduizendste doelpunt in de Primera División. In het 66ste seizoen op het hoogste niveau kan het als achtste club deze barrière doorbreken. Alleen Real Madrid, Barcelona, Valencia, Athletic de Bilbao, Atlético Madrid, Espanyol en Sevilla maakten meer dan drieduizend treffers. Aan Carlos Vela en Agirretxe, Reals huidige topschutters met respectievelijk twaalf en zeven competitiegoals, de taak om geschiedenis te schrijven.

Afwezigen Castro. Onzeker: Bravo, Vela, Xabi.

MÁLAGA
Klassering 5de plaats (47 punten uit 29 duels)

Vorm De Champions League heeft niet verwonderlijk zijn weerslag op Málaga. Sinds begin februari is de ploeg er niet meer in geslaagd twee opeenvolgende competitieduels te winnen. Denkbaar is dat Málaga dezer dagen prioriteit legt bij de Champions League – dinsdag moet het tijdens de return bij Borussia Dortmund minimaal één keer scoren om de 0-0 uit het heenduel goed te maken. Bovendien weet de clubleiding nu al dat er volgend seizoen door een schorsing geen Europees voetbal wordt gespeeld. Ook dit geeft een hoge klassering in de Primera División minder noodzaak.

Opvallend Keeper Willy Caballero was woensdag de gevierde man bij Málaga tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Liefst tien cruciale reddingen verrichtte de Argentijnse keeper. Bij Málaga geldt Willy intussen als cultheld. De doelman is een van de weinige aankopen van vóór het tijdperk waarin de Qatarese sjeik veel geld aan topversterkingen spendeerde. In januari 2011 werd de keeper overgenomen van tweedeklasser Elche; destijds was Málaga's toenmalige eerste keeper Sergio Asenjo zwaargeblesseerd geraakt.

Afwezigen Eliseu.

Real Sociedad ontving Málaga in competitieverband al 28 keer in Estadio Anoeta. Behoudens één treffen in de Segunda División in 2007/08 (2-0 zege voor Real) betrof het 27 duels op het hoogste niveau. Daarvan won Real Sociedad er dertien. Nog eens negen wedstrijden bleven onbeslist. Tijdens de 2-2 in januari 2003 scoorde Kiki Musampa namens de bezoekers; de oud-Ajacied passeerde Sander Westerveld. Dmitri Khokhlov, in het verleden uitkomend voor PSV, maakte een goal voor Real Sociedad. Tijdens de 0-2 zege van Málaga in maart 2011 stonden Jeffrey Sarpong (Real Sociedad) en Quincy Owusu-Abeyie (Málaga) tegenover elkaar.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2003/04 Real Sociedad - Málaga 1-1
2004/05 Real Sociedad - Málaga 1-3
2005/06 Real Sociedad - Málaga 3-0
2010/11 Real Sociedad - Málaga 0-2
2011/12 Real Sociedad - Málaga 3-2


Bekijk hier al onze video's